неділя, 23 лютого 2020 р.

ЗА УХИЛЕННЯ ВІД СТРОКОВОЇ СЛУЖБИ БУДУТЬ КАРАТИ

Обласний військовий комісар розкритикував призивні комісії Шишацького та інших районів і наголосив, що за ухилення від строкової служби будуть більше карати.


На апаратній нараді в голови Полтавської облдержадміінстрації військовий комісар Полтавського обласного військового комісаріату, полковник Дмитро Губський звітував про підсумки проведення призову громадян області на строкову військову службу в 2019 році.

Навесні призову підлягало 662 особи, восени – 606. Весною 2019 року всі райони виконали план з призову на 100%. А восени не всі голови призовних комісій виконали поставлене завдання. Найгірші показники у Полтавського, Шишацького, Машівського і Оржицького районів.


Щодо нового призову 2020 року, навесні з Полтавської області мають призвати 875 осіб. Указом Президента передбачено призов осіб, які досягли 18 років, а не з 20 років, як це було раніше. Проте всім районним головам рекомендовано 18-річним юнакам надавати відстрочку.

А щодо тих громадян, які не з’являтимуться у військкомат, отримавши повістку, будуть направлені матеріали до органів Національної поліції. Протягом 2019 року 1233 особи притягнули до адміністративної відповідальності за ухилення від строкової служби, 21 – до кримінальної.

Крім того, за словами Губського, в Україні вже діє єдина система призовників, які ухиляються від військової служби. І тепер така особа не зможе взяти кредит в банку чи оформити розстрочку. Так само, особам з цього реєстру буде відмовлено у виїзді за межі України чи реєстрації транспортного засобу.


Немає коментарів:

Дописати коментар