суботу, 1 лютого 2020 р.

МЕШКАНЦІ КОВАЛІВКИ ПІДТРИМАЛИ СІЛЬСЬКУ РАДУ

Сьогодні, 1 лютого, у Ковалівці відбулися громадські слухання, на яких мешканці проголосували за входження до Великосорочинської ОТГ. 


Люди стверджують, що із сусідньою громадою вони мають спільне минуле, родинні зв’язки і  бачать перспективу у розв’язанні спільних проблем.


Мешканці Ковалівки аргументують об’єднання територіальною близькістю сіл. Також, у Великих Сорочинцях знаходяться два медичні заклади, куди нині найчастіше звертаються люди з Ковалівки.


Свою позицію люди виклали в колективному зверненні, яке з підписами всіх присутніх направлять Президенту України, Прем’єр-міністру, профільним міністрам і комітетам.


На зборах були присутні в.о. голови Великосорочинської ОТГ Оксана Шурдак і депутати Великосорочинської громади.



Учора в інтернет-виданні "Полтавщина" у проплаченій рубриці "Сила громад" була опублікована стаття, у котрій перераховані мотиви приєднання Ковалівки до Великосорочинської ОТГ. Зокрема, йдеться, що ця ідея належить Мінрегіонбуду і її підтримує Полтавська ОДА. 

Причини такого рішення наступні:

- Великосорочинська ОТГ не має фінансів для подальшого розвитку і є дотаційною.

- У громаді брак коштів відчутний на кожному кроці.

- Мешканці хочуть отримати нормальний дитячий садок, 

- Хочуть зберегти лікарню, яка нині на межі закриття.

- Також, Великосорочинській ОТГ є й політичні проблеми.

Іншими словами, за рахунок розколу Шишацького району, вирішили врятувати недолугу і кризову громаду.

Логіка експертів із Мінрегіону - якщо приєднати до Великосорочинської ОТГ Ковалівську сільраду, де потужно працює газовидобувне підприємство, то 3% рентних податків, які отримає ОТГ, зможуть зробити її фінансово спроможною.



Отже, процедура приєднання Ковалівки до Великосорочинської громади була ініційована не бажанням мешканців села, а Мінрегіоном. Сільська влада погодилася на цю ініціативу і переконала мешканців села у правильності такого кроку, паралельно влаштувавши антишишацьку істерію. 

Новину про сьогоднішні громадські збори у терміновому порядку, вже за дві години після події, теж опублікували у рубриці "Слово громади". Але цього разу закрили коментарі, щоб ніхто не дізнався іншу думку. Так же як і жителів села, які не бажають об'єднання з Великими Сорочинцями, або не запрошували на ці збори, або повідомили за кілька хвилин до початку, щоб вони на них не встигли.


UPD. Про сьогоднішні громадські слухання промовисто висловився депутат Великорочинської сільскої ради Костянтин Донець:



Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар