понеділок, 24 лютого 2020 р.

НА КАПРЕМОНТ ШИШАЦЬКОЇ ШКОЛИ ІМЕНІ ВЕРНАДСЬКОГО НЕМАЄ КОШТІВ

Відбувся тендер на капремонт Шишацької спеціалізованої школи імені Вернадського, а грошей на роботи немає.


Видання "Шишаччина" вже повідомляло, що на капітальний ремонт Шишацької спеціалізованої школи імені В.І.Вернадського Департамент будівництва, містобудування, архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА оголосив тендер на суму 44 мільйони гривень. 

21 лютого Департамент уклав договір з підрядником - ним стало полтавське ТОВ "Марк Строй" (код ЄДРПОУ 40093478, директор - Володимир Леонідович Швайковський). За умовами договору підприємство має виконати усі роботи до 31 березня 2021 року за 43 739 500 грн.


У школі потрібно провести капітальний ремонт покрівлі та утеплення горища учбового корпусу старших класів, відремонтувати водостічну систему, утеплити горище блоку їдальні з спортзалом і блоку молодших класів, зробити блискавкозахист, електропідігрів водостічних труб, утеплення стін підвалу з відновленням вимощення. Також провести утеплення та опорядження фасадів блоків, блоку їдальні з спортзалом та переходом між корпусами, та виконати капітальний ремонт ґанків.

Проект капремонту у 2018 році виконав Державний проектний інститут містобудування "Міськбудпроект" за 938 тис. грн.




На сесії Полтавської облради в грудні торік кошти на ці роботи депутати не заклали. 28 лютого має відбутися 31 сесія обласної ради, на якій планують вносити зміни до бюджету, але проекту цього рішення облрада ще не оприлюднила. 

Школа у Шишаках не потрапила також у перелік проектів, які у 2020 році можуть оновити за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Ще до укладення договору підряду, депутат Шишацької райради Віталій В'юн 11 лютого у мережі Facebook написав

"Завершився тендер на капітальний ремонт будівлі опорного закладу "Шишацька спеціалізована школа імені В.І. Вернадського" за 43 739 500 грн. Переможцем тендеру обласна комісія визнала полтавське ТОВ "Марк Строй".

Про це підприємство відомо, що воно є фігурантом кримінального провадження за № 42017171010000217. За його матеріалами, протягом 2016-2018 років ТОВ "Марк строй", під час проведення будівельних робіт на замовлення Департаменту будівництва, містобудування та ЖКГ Полтавської ОДА, завдало матеріальних збитків державним інтересам у великих розмірах.

Так, службові особи ТОВ "Марк Строй" спільно із службовими особами Департаменту Полтавської ОДА завищували вартість робіт шляхом внесення недостовірних даних до актів виконаних робіт та довідок про вартість виконаних робіт.

А під час виконання капітального ремонту гуртожитку №1 Решетилівського професійного аграрного ліцею ім. І.Г. Боровенського та реконструкції спальних корпусів дитячого оздоровчого табору "Маяк" у селі Головач Полтавського району, в підписаних актах зазначали перевищені об`єми робіт порівняно з фактично виконаними, тим самим привласнивши кошти за невиконані роботи.

Крім цього, маємо інформацію від ТОВ "Комплексні енергетичні системи", які замовили у ТОВ "Марк Строй" роботи на 4,3 млн. грн., з яких роботи на 2,9 млн. грн. виконані не були, і тепер ТОВ "Комплексні енергетичні системи" домагається у судовому порядку повернути свої кошти".


Ми звернулися до Віталія В'юна прокоментувати ситуацію навколо капремонту школи. Він повідомив "Шишаччині" наступне:

"Це складна і незрозуміла ситуація. Над школою Вернадського уже кілька років наче нависла негативна карма у питанні її ремонту. Незважаючи, що тендер відбувся і підрядник визначився, грошей на це справді немає. Вони в жодному бюджеті не передбачені. Це ставить під сумнів, що капремонт розпочнеться найближчим часом. 

Чи будуть ці кошти передбачені в обласному бюджеті 28 лютого? Мало ймовірно. 21 лютого я був присутнім на засіданні постійної комісії облради з питань освіти, яка розглядала питання саме до цієї сесії. Депутати обговорили 17 питань щодо закладів освіти: їх оптимізації та ремонтів - і жодним словом не згадали Шишацьку школу. 

Обласна адміністрація взагалі пропонує скорочувати кількість навчальних закладів через брак фінансування. Тендер на капремонт нашої школи оголошувався ще старим складом обласної адміністрації, а завершився уже при нових чиновниках. І ці вже відмежуються від попередньо запланованих робіт. 

Більше того, маю інформацію, що в ОДА поставили умову Шишацькій ОТГ - знайдуть частину коштів на ремонт школи, якщо наша громада погодиться на співфінасування у розмірі до 12 млн. гривень. Селищний бюджет не взмозі виділити таку суму - вона надзвичайно велика. Але, якщо не виділять, то і область не дасть. 

Єдиний вихід - селищній владі разом з обласними депутатами працювати над тим, щоб кошти все-таки знайшли в обласному бюджеті. 28 лютого планую відвідати обласну сесію - там побачимо".

Тож, ситуація залишається невизначеною. Але, зрозуміло, що вона залежить від обласної влади. 

Довідка: Шишацька спеціалізована школа ім. В.І.Вернадського має статус опорної. 1988 року їй присвоїли ім’я академіка Володимира Вернадського. 1997 року отримала статус спеціалізованої школи екологічно-українознавчого профілю. У школі навчається 394 учні, працюють 78 педагогів та обслуговуючого персоналу. До школи підвозять 122 учнів з 16 населених пунктів. Має три філії у Баранівському, Великоперевізькому та Ковердинобалківському старостинських округах.

Тендер на ремонт Шишацької школи відмінили

1 коментар:

  1. Did you hear there's a 12 word phrase you can communicate to your crush... that will induce intense emotions of love and instinctual attraction to you deep inside his heart?

    That's because deep inside these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's instinct to love, cherish and protect you with his entire heart...

    12 Words That Trigger A Man's Desire Response

    This instinct is so hardwired into a man's genetics that it will drive him to try better than ever before to to be the best lover he can be.

    Matter of fact, fueling this dominant instinct is absolutely essential to achieving the best possible relationship with your man that once you send your man one of the "Secret Signals"...

    ...You'll soon notice him expose his soul and mind for you in such a way he never expressed before and he'll distinguish you as the only woman in the world who has ever truly understood him.

    ВідповістиВидалити