пʼятницю, 14 лютого 2020 р.

У ШИШАЦЬКІЙ ЦРЛ ПРЕЗЕНТУВАЛИ РЕНГЕНКОМПЛЕКС ЗА 7,2 МЛН. ГРН.

У Шишацькій центральній районній лікарні презентували капітально відремонтоване приміщення клініко-діагностичної лабораторії та новітній рентген-діагностичний комплекс.


Як зазначив присутній на презентації голова обласної ради Олександр Біленький, рентгенологічні комплекси такого рівня досі були тільки в найбільших містах регіону. В сільському районі Полтавщини така сучасна новинка з'явилась уперше. Передовсім завдяки об'єднанню зусиль представників органів державної влади та місцевого самоврядування різних рівнів.


Загальна вартість телекерованого комплексу становить 7 млн 194 тис. грн. На його придбання понад 2 млн грн виділили з державного бюджету, 1 млн - з обласного та майже 4 млн - із районного. Цьому активно сприяли народний депутат Олег Кулініч, депутат облради Валерій Капленко та депутати районної ради.

Під час виділення коштів на обладнання 2018 року також виник конфлікт між районною та селищною радами.


Це вартісне обладнання забезпечуватиме найточнішу діагностику пацієнтів з Шишацького і мешканців сусідніх районів.


Новітній комплекс розпізнає багато захворювань, зокрема й онкологічних, іще на ранніх стадіях, а також гарантує належну якість зроблених за допомогою цифрової апаратури та принтеру сухого друку рентгенівських знімків при будь-яких травмах і ушкодженнях. Не кажучи про те, що фактично удесятеро зменшується променеве навантаження на організм людини.

Причому якщо раніше на обстеження одного пацієнта тут витрачали по півгодини й більше, то тепер ця процедура займає буквально лічені хвилини. 


Попри те, що, згідно з концепцією реформування медичної галузі, територія Шишацького району входить до складу госпітального округу з центром у Миргороді, рівень медичних послуг для місцевих мешканців тут не знижується, а, навпаки, зростає.


Немає коментарів:

Дописати коментар