пʼятницю, 25 жовтня 2019 р.

ШИШАЦЬКИЙ РАЙСУД ЗВІЛЬНИВ ВІД КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЧИНОВНИЦЮ ВІДДІЛУ ОСВІТИ

Шишацький райсуд звільнив від кримінальної відповідальності начальника відділу освіти Шишацької селищної ради за зловживання з бюджетними коштами у розмірі 250 тисяч гривень.


Відповідно до обвинувального акту, затвердженого 31 березня 2019 року прокурором Шишацького відділу Миргородської місцевої прокуратури Полтавської області, начальниця відділу освіти Шишацької селищної ради Наталія Караваєва 20 грудня 2018 року, від імені ввіреного їй відділу, уклала з фізичною особою-підприємцем договір №439 на купівлю кухонного обладнання та меблів на загальну суму 249 637 грн.

22 грудня 2018 року вона підписала платіжні доручення за номерами 2 і 3, відповідно до яких підприємцю перерахували грошові кошти у розмірі 181 148 грн. та 68 489 грн. відповідно.

Проте, за даними протоколу інвентаризаційної комісії від 25 січня 2019 року, було зафіксовано факт відсутності кухонного обладнання та меблів на суму 249 637 грн., придбаного за договором купівлі продажу №439, що призвело до спричинення матеріальних збитків місцевому бюджету.

Орган досудового розслідування дії Н.М. Караваєвої кваліфіковав за ч. 1 ст. 367 КК України, як неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди державним інтересам. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 4 250 до 8 500 грн. або виправних робіт строком до 2 років, або обмеження волі на строк до 3, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

У ході підготовчого судового засідання підсудна вину у вчиненні інкримінованого їй правопорушення визнала повністю та просила звільнити її від кримінальної відповідальності та закрити кримінальне провадження у зв'язку з дійовим каяттям.

Прокурор місцевої прокуратури не заперечував проти задоволення клопотання Н.М. Караваєвої та звільнення її від кримінальної відповідальності на підставі вимог ст. 45 КК України.

Вислухавши думку прокурора, 17 квітня 2019 року суд ухвалив задовольнити клопотання підсудної про звільнення від кримінальної відповідальності та закрити кримінальне провадження у зв'язку з дійовим каяттям обвинуваченої та відшкодуванням завданих нею збитків.

Нагадаємо, що 2014 року, коли Н.М. Караваєва очолювала відділ освіти Шишацької РДА, Держфінінспекція виявила факти фінансових зловживань даним відомством у розмірі 136 тис. грн.


Немає коментарів:

Дописати коментар