четвер, 21 липня 2022 р.

ЖИТЕЛІВ ШИШАЦЬКОЇ ГРОМАДИ ЗАКЛИКАЮТЬ ВІДПОВІДАЛЬНО СТАВИТИСЯ ДО ВІДХОДІВ

Керівництво Шишацької селищної ради, старостинських округів, комунального підприємства "Техкомунбуд" звернулося до мешканців громади з наполегливим проханням, не виносити гілля, траву та будматеріали за межі своїх дворів та не складати їх на вулицях, біля сміттєвих баків.


Справа у тому, що вивозити це сміття у комунальників немає можливості через відсутність достатньої кількості пального.

Повідомляється, що навесні було оголошено прибирання територій, і комунальне підприємство йшло назустріч людям та організовано вивозило купи непотребу упродовж місяця. Хоча договір на вивезення твердих побутових відходів, згідно з яким населення сплачує комунальникам кошти, цього не передбачає.

До вартості послуг перевізника твердих побутових відходів включений розрахунок витрат за вивезення відходів, до яких належить:

- картон, папір газетний, пакувальний або споживчий;

- різного роду тара (дерев’яна, скляна, металева, пластикова);

- предмети та вироби з дерева, металу, скла, пластмаси та інших матеріалів, що вийшли з ужитку або втратили споживчі властивості;

- залишки овочів та фруктів, харчові та кухонні відходи;

- вироби зі шкіри та текстилю (взуття, одяг тощо).

Опале листя, бур’яни, гілля -  це не тверді побутові відходи. До ТПВ також не належать будівельні відходи, великогабаритна побутова техніка та меблі. Гілля, листя, ремонтні відходи та меблі їх власник зобов’язаний вивезти на звалище самостійно.

Також керівництво громади та комунального підприємства звертається до жителів, які ще не уклали договір з КП "Техкомунбуд" на вивезення твердих побутових відходів, зокрема внутрішньо переміщених людей, з проханням укласти договір!

Вартість послуги становить 14,20 грн на людину в місяць. Зробити це можна за місцем проживання: у Шишаках – у КП "Техкомунбуд" по вулиці Короленка, 7; у селах – у адмінприміщеннях старостатів.

Нагадаємо, що 2019 року в Шишацькій громаді розглядали питання про накладення штрафів на мешканців, які неналежно поводяться з відходами. Проте ініціатива так і не була втілена.

УСЕ ПРО СМІТТЯ І ВІДХОДИ НА ШИШАЧЧИНІ

УСЕ ПРО КП ТЕХКОМУНБУД


Немає коментарів:

Дописати коментар