вівторок, 15 січня 2019 р.

У ШИШАЦЬКІЙ ГРОМАДІ ШТРАФУВАТИМУТЬ ЗА НЕНАЛЕЖНЕ ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ

Шишацька селищна рада планує штрафувати жителів громади за неналежне поводження з відходами, так як люди не укладають договорів з комунальним підприємством, що робить вивезення сміття збитковим.

Директор КП "Техкомунбуд" Петро Корсун доповів представникам депутатського корпусу, керівництву та старостам ОТГ, що комунальники, при зборі і вивезенні сміття,  потерпають від збитків. Причина – недостатня кількість договорів комунального підприємства з юридичними і фізичними особами, що робить вивезення сміття затратним. Також, існує проблема з несвоєчасною проплатою за тими угодами, що вже укладені.

Петро Корсун, директор КП "Техкомунбуд"

На утримання комунальної служби, функціонування полігону твердих побутових відходів йдуть кошти з податків мешканців громади. Шишацька селищна рада нагадує жителям, що сортувати й утилізувати сміття зобов’язує закон. Також, законодавство забороняє спалювати чи закопувати тверді побутові відходи (крім органіки, яку можна компостувати і потім використовувати як добриво).

Ми вже повідомляли, що незабаром у нашій громаді почнуть працювати екологічні інспектори. Вони фіксуватимуть факти порушення правил благоустрою, що буде підставою для штрафу. 

Прес-служба ОТГ з відвертою нахабністю і неприхованою зневагою до жителів, нагадує, хто не хоче платити 14 грн. 20 коп. на місяць за вивезення сміття, платитиме від 340 грн. до 1360 грн. за одне порушення Правил благоустрою (для фізичних осіб), і від 850 грн. до 1700 грн. для юридичних). 

Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар