пʼятницю, 27 січня 2023 р.

"Полтаваобленерго" стягнуло через суд 122 тисячі гривень з КП "Техкомунбуд"

АТ "Полтаваобленерго" стягнуло з КП "Техкомунбуд" Шишацької громади 122 096 грн заборгованості за необліковану на водонапірній башті електричну енергію.


Акціонерне товариство "Полтаваобленерго" звернулося до Господарського суду Полтавської області з позовом до Комунального підприємства "Техкомунбуд" про стягнення заборгованості за необліковану електричну енергію у розмірі 122 096,17 грн - згідно з Актом про порушення № 004626 від 26.01.2022 року.

КП "Техкомунбуд" надіслав до суду позовну заяву про скасування рішення АТ "Полтваобленерго" по розгляду акту про порушення. Позовні вимоги АТ "Полтваобленерго" представник КП "Техкомунбуд" заперечив у повному обсязі.

За матеріалами справи відомо, що під час перевірки виконання умов договору про розподіл електроенергії представники АТ "Полтаваобленерго" виявили відсутність пломби на електролічильнику водонапірної башти у селі Сагайдак. Також, показники лічильника відрізнялися від тих, які КП "Техкомунбуд" подавав у звіті про використану електроенергію.

АТ "Полтваобленерго" вимагав від комунального підприємства погасити заборгованість за необліковану електричну енергію у розмірі 122 096 грн відповідно укладеного акту про порушення. Проте, протягом року представники КП "Техкомунбуд" заперечували вимоги і відмовлялися сплачувати кошти.

Тоді, АТ "Полтаваобленерго" звернулося до Господарського суду Полтавської області, який вивчивши матеріали справи, вимоги енергетиків задовольнив повністю, у задоволенні вимог комунальників відмовив, і ухвалив: стягнути з комунального підприємства "Техкомунбуд" заборгованість за необліковану електричну енергію у розмірі 122 096,17 грн, а також 2 481 грн витрат по сплаті судового збору.

📘 Нагадаємо, у жовтні 2020 року Антимонопольний комітет України накладав на КП "Техкомунбуд" штраф у розмірі 54 948 грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

У березні 2022 року Шишацький районний суд розглядав справу за матеріалами, які надійшли з Головного управління Державної податкової служби України у Полтавській області. За результатами проведеної камеральної перевірки з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства, було виявлено, що головний бухгалтер КП "Техкомунбуд", яка є посадовою особою відповідальною за ведення податкового обліку, не забезпечила своєчасне подання податкової декларації з акцизного податку з обсягів автомобілів, які в установленому законодавством порядку подаються до органів внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації у зв`язку зі зміною моделі транспортного засобу. Суд визнав бухгалтера винним у вчиненні адміністративного правопорушення, але у зв`язку з закінченням на момент відкриття та розгляду справи строків накладення адміністративного стягнення - провадження у справі закрили.

Порушення законодавства з боку службовців КП "Техкомунбуд" за роки його роботи стали системними. Всі штрафи й збитки, які йому доводиться сплачувати, лягають на платників податків - жителів громади. Адже на підтримку діяльності комунального підприємства селищний бюджет щороку спрямовує мільйони гривень.

Що там говорити, нинішній рік не встиг розпочатися, а Шишацький суд уже розглядав адміністративну справу проти керівника "Техкомунбуд" . На жаль, результати його розгляду невідомі:


Також за темою:

Немає коментарів:

Дописати коментар