середу, 18 січня 2023 р.

Обвинуваченого у хабарництві екс-голову Миргородської РВА судитимуть у Миргороді

Октябрський районний суд міста Полтава задовольнив клопотання обвинуваченого в отриманні неправомірної вигоди екс-керівника Миргородської РВА Віктора Іваненка про перенесення розгляду справи по суті до Миргородського міськрайонного суду.


2 вересня 2022 року до Октябрського районного суду міста Полтави надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні №42022172060000079 від 04.05.2022 року за обвинуваченням екс-керівника Миргородської РВА Віктора Іваненка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 368 ККУ - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Прокурор у підготовчому засіданні вказував, що справа підсудна Октябрському районному суду міста Полтави, тому просив призначити її до судового розгляду.

Обвинувачений заперечував і заявив клопотання про направлення даного кримінального провадження до Миргородського міськрайонного суду Полтавської області. Захисник підтримав клопотання обвинуваченого.

Суд в особі головуючої судді Троцької А.І. (на фото), вислухавши думку учасників процесу, прийшов до висновку, що зі змісту частини 1 статті 32 КПК України слідує, що кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено кримінальне правопорушення.

Згідно обвинувального акту, неправомірну вигоду голова Миргородської РВА одержав за надання перепусток для проїзду транспорту ТОВ "Агромолтранс" під час дії комендантської години, шляхом внесення 20 травня 2022 року коштів у сумі 50 тис грн на рахунок Миргородської районної громадської організації "Асоціація фермерів та приватних землевласників".

Миргородська районна громадська організація "Асоціація фермерів та приватних землевласників" (скорочена назва - МРГО "АФЗ "Відродження Полтавщини") зареєстрована у місті Миргороді.

Таким чином, місцем одержання неправомірної вигоди є місцезнаходження Миргородської районної громадської організації "Асоціація фермерів та приватних землевласників "Відродження Полтавщини", на рахунок якої було внесено грошові кошти.

Враховуючи, що вказаний обвинувальний акт надійшов до суду з порушенням правил територіальної підсудності, він підлягає направленню за територіальною підсудністю.

Керуючись саттями 32, 34 314, 371-372, 376 КПК України, 11 січня суд ухвалив: клопотання обвинуваченого задовольнити.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні №42022172060000079 від 04.05.2022 року за обвинуваченням Іваненка В.Б. направили до Полтавського апеляційного суду для вирішення питання про направлення матеріалів кримінального провадження до Миргородського міськрайонного суду Полтавської області для розгляду по суті, за місцем вчинення кримінального правопорушення. Ухвала оскарженню не підлягає.

Миргородський міськрайонний суд

3 коментарі:

  1. миргородського суддю купить дешевше???)))))

    ВідповістиВидалити
  2. Перевели туди де все схвачено,тобто у сферу корупцiйного впливу пiдсудного. Куди дивиться НАБУ?

    ВідповістиВидалити
  3. Читайте будь ласка уважно текст статті перед тим як писати дурниці.

    ВідповістиВидалити