понеділок, 6 лютого 2023 р.

Житель Шишаччини організував незаконне вивезення туш тварин до Диканської громади

Чоловік із Шишаччини організував незаконне вивезення туш тварин на територію Диканської громади, де забруднив майже 90 м² земель.

Зображення ілюстративне

Уродженець села Самари Шишацької громади незаконно надавав послуги з вивезення органічних відходів на земельну ділянку під Диканькою. Чоловік не зареєстрований як підприємець та не працював на організацію, яка займається поводженням з відходами.

Про це виданню ЗМІСТ стало відомо з Реєстру судових рішень.

Диканський районний суд встановив, що вивезенням туш тварин чоловік орієнтовно займався до початку серпня минулого року. У його підпорядкуванні були власники автомобіля "ГАЗ" та трактора "ЮМЗ", які вивозили відходи за межі селища.

За підсумком вивезення відходів - забруднена земельна ділянка площею 85,3 м². Експертиза встановила перевищення у ґрунті концентрації фосфору, хлоридів та органічних речовин у порівнянні з фоновими пробами. Заподіяну шкоду оцінили у 977,42 грн.

Суд визнав каяття та сприяння розкриттю злочину обставинами, що пом’якшують покарання. Фігурант справи визнав, що умисно забруднив землі, і уклав із прокурором угоду про узгоджене покарання. Йому присудили штраф 17 тис грн, відшкодування судових витрат на проведення експертизи – 7 тис 550 грн. Накладений арешт на авто "ГАЗ", свідоцтво про реєстрацію та ключі скасували.

Нагадаємо, протягом 2016-2017 років у Самарях уже траплявся скандал навколо відходів худоби. Тоді місцеві мешканці скаржилися, що скотобійники викидають рештки тварин прямо поруч села. Про це можна подивитися у відесюжеті за 2017 рік:


Немає коментарів:

Дописати коментар