пʼятниця, 17 лютого 2023 р.

Поліція розслідує можливе розкрадання бюджетних коштів Шишацької громади управлінням ЖКГ

Поліція Полтавщини розслідує кримінальну справу за підозрою розкрадання бюджетних коштів Шишацької громади Управлінням житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування при ремонті вулиці у Воскобійниках на суму 760 тисяч гривень.


У провадженні слідчого управління ГУ Нацполіції у Полтавській області знаходиться кримінальне провадження №12022170000000032 від 24.01.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, за фактом того, що службові особи УЖКГ Шишацької селищної ради, за попередньою змовою зі службовими особами ДП "Лохвицький шлях", зловживаючи своїми службовими повноваженнями, шляхом внесення недостовірних відомостей до офіційних документів вчинили привласнення бюджетних коштів на суму 759 767 грн.

У ході досудового розслідування встановлено, що Управління Східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області провело перевірку закупівель Управління житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Шишацької селищної ради. Керівник управління: Дмитро Миколайович Петренко.

За результатами перевірки закупівель з очікуваною вартістю 2 644 670 грн встановлено, що УЖКГ Шишацької селищної ради уклало договір підряду від 30.09.2020 №45 з дочірнім підприємством "Лохвицький шлях" ПАТ "Облшляхрембуд" на виконання робіт по об`єкту "Капітальний ремонт дорожнього покриття проїзної частини по вул. Садова в селі Воскобійники Шишацького району Полтавської області" на суму 1 958 140 грн (зі змінами).


Встановлено, що невиконання зобов`язань ДП "Лохвицький шлях" у частині виконання робіт, якість яких не відповідає умовам та вимогам нормативних документів і діючим нормативно-правовим актам, а саме вимогам ДСТУ, виконання робіт не у відповідності до затвердженої проектної документації, які згодом прийняті до оплати й оплачені, в порушення вимог, укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, завдано УЖКГ Шишацької селищної ради матеріальної шкоди (збитків) на суму 759 767,02 гривень.

Слідчий по даній справі звернувся до Октябрського суду Полтави з клопотанням про проведення обшуку в кабінеті Управління житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Шишацької селищної ради за адресою: Полтавська область, Миргородський район, смт. Шишаки, вул. Корніліча, 5. 

Слідчий наполягав, що документи можуть бути знищені або спотворені. Проте, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, 16 лютого 2023 року слідчий суддя вирішив, що воно не підлягає задоволенню й відмовив у наданні дозволу на проведення обшуку. Слідство триває.

Нагадаємо, що цікаві історії навколо ремонту вулиці Садової у Воскобійниках розпочалися ще 2020 року. Наприклад, ми розповідали, як Управління ЖКГ оголосило на цей ремонт відразу 2 різних тендери. Читайте за посиланнями нижче.

Читайте також за темою:

1 коментар:

  1. Поцікавтесь історією появи у Петренка незадекларованого автомобіля Шкода

    ВідповістиВидалити