понеділок, 13 лютого 2023 р.

Лабораторія Шишацької лікарні покращує рівень клініко-діагностичних досліджень

Як працює і розвивається клініко-діагностична лабораторія Шишацької лікарні планового лікування, які проводить дослідження та які послуги надає пацієнтам.


Лабораторні дослідження важливі у діагностиці захворювань, тож підтримка клініко-діагностичної лабораторії Шишацької лікарні планового лікування завжди є пріоритетною.
 
Нині це - сучасна медична лабораторія, яка забезпечує можливість повного лабораторного обстеження пацієнтів в ургентному і плановому порядку. Лабораторія бере участь у перевірці професійного рівня міжлабораторних порівнянь результатів з українським референс-центром з клінічної лабораторної діагностики та метрології НДСЛ "Охматдит" МОЗ України. Минулого року отримали три сертифікати із загальною оцінкою точності результатів 95-100%.

Як розповіла завідувачка клініко-діагностичною лабораторією Вікторія Ромась, тут проводяться дослідження за усіма основними напрямками діагностики. Крім загального аналізу крові, сечі, біохімічних і коагулометричних показників, виконуються розширені дослідження такими сучасними методами, як імуноферментний та імунофлюорисцентний аналізи.

У лабораторії, крім завідувачки, працюють троє лаборантів – Людмила Шапка, Олена Кравченко, Ірина Радченко та молодша медична сестра Лариса Антоненко. Завдяки їхнім професійним діям пацієнтам гарантовані швидкі та достовірні результати.

Серед переліку різноманітних досліджень, що проводяться у лабораторії, найголовніші: гематологічні (загальний аналіз крові, підрахунок тромбоцитів, ретикулоцитів), імунологічні (визначення групи та резус-належності крові, резус антитіл, групових антитіл), біохімічні, визначення показників гемостазу, дослідження випітних рідних, спинномозкової рідини, цитологічний скринінг, дослідження сечі.

Клініко-діагностична лабораторія невпинно розширює спектр послуг. Серед новацій – комплексний аналіз щитовидної залози, що проводиться як початковий етап при підозрі на порушення функції щитовидної залози; аналізи на ферритин, С-реактивний білок, D-дімер, прокальцитонін, глікований гемоглобін.

Аналізи крові на  D-дімер, прокальцитонін, С-реактивний білок (кількісний), глікований гемоглобін, ІФА-тести, паразитологічні дослідження методом концентрування Parasep (виявлення декількох паразитів на різних стадіях їх розвитку) та деякі біохімічні дослідження проводяться на платній основі. Всі інші дослідження – за направленням сімейного лікаря безкоштовні.

Адреса клініко-діагностичної лабораторії: смт Шишаки, вул. Легейди, 50, другий поверх, кабінет 21. Для довідок звертайтеся за телефоном - 0535291149.


Немає коментарів:

Дописати коментар