суботу, 10 лютого 2018 р.

ХТО РЕКОНСТРУЮВАТИМЕ ШИШАЦЬКУ ШКОЛУ ІМЕНІ ВЕРНАДСЬКОГО

Видання "Шишаки і Шишаччина"за допомогою аналітичної платформи "YouControl"проаналізувало переможця тендеру на проведення реконструкції опорного навчального закладу Шишацької громади - Шишацької спеціалізованої школи ім. В.І. Вернадського.


Ми вже повідомляли, що реконструкцію Шишацької школи імені В.І. Вернадського виконуватиме полтавська компанія ТОВ "БСК Промбуд" за 5 680 120 грн.

Ми поцікавилися історією підприємства. Виявилося, що вона доволі коротка. Адже  зареєстроване воно менше року тому - 27 лютого 2017 року. Телефон: 067-535-4013. Адреса реєстрації - м. Полтава, вул. Олександра Бідного, буд. 20, приміщення 12. Нам вдалося відшукати дану будівлю за допомогою карт Google Maps. Це - звичайний житловий будинок. І підприємство, скоріше за все, зареєстроване у квартирі № 12.


Виконавчим директором ТОВ "БСК Промбуд" є Сергій Ярославович Кузик з села Чорногузи Вижницького району Чернівецької області. Серед співзасновників також значаться полтавці Артем Андрійович Боруля і Віталій Ігорович Свічкарь.  

Відразу після заснування, ТОВ "БСК Промбуд" почало активно засвоювати тендерні кошти. За 2017 рік підприємство успішно виграло тендерів держзакупівель на 14 630 206 грн. Зокрема, це - ремонт дитячого садка у селі Поділ, ремонт покрівлі навчально-виховного комплексу у селі Бірки Великобагачанського району, ремонт покрівлі у селі Ісківці Лохвицького району, реконструкцію даху хірургічного відділення Глобинської ЦРЛ, ремонт вуличного освітлення у м. Волноваха Донецької області.

Серед ознак, які натякають на сумнівну якість підприємства варто відзначити реєстрацію у звичайній квартирі, мобільний телефон вказаний як основний при реєстрації, відсутність власних виробничих потужностей, та відсутність будь-яких доходів, окрім тендерних коштів. 

Також, три тижні тому, невдовзі після виграшу тендеру на реконструкцію Шишацької школи, підприємство опублікувало оголошення про пошук бухгалтера на роботу.

Всі ці дані натякають, що, насправді, реконструкцію Шишацької школи ім. В.І. Вернадського здіснюватиме інший будівельний підрядчик, якого ТОВ "БСК Промбуд" найме для цих робіт, і заплатить їм частину коштів, отриманих від Шишацької селищної ради. На жаль, існування фірми-прокладки у даній операції значить, що певна сума виділених коштів буде витрачена не на будівельні роботи безпосердньо, а, ймовірно, просто осядуть в карманах тих же Сергія Кузика, Артема Борулі і Віталія Свічкаря. Лишається сподіватися, що не багато. 


Читайте також: 

1 коментар: