пʼятницю, 16 лютого 2018 р.

СПРАВУ ЧИНОВНИКА-ХАБАРНИКА, ЯКИЙ ВИДАВ ДОЗВІЛ ВИПИЛЯТИ ЛІСОСМУГУ НА ШИШАЧЧИНІ, ПЕРЕДАЛИ ДО СУДУ

Справу чиновника Полтавської ОДА, який за хабар видав дозвіл на випилку лісосмуг у Шишацькому районі, прокуратура передала до суду.

14 лютого, у Полтаві представники Прокуратури Полтавської області звітували про діяльність роботи органів прокуратури у 2017 році.

Зокрема, у ході прес-конференції, заступник прокурора Полтавщини Олег Плескач повідомив, що до суду вже направлений обвинувальний акт стосовно начальника одного із відділів Полтавської ОДА, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за надання дозволу на вирубку деревини на Шишаччині.


Мова йде про справу начальника відділу біотичних ресурсів департаменту екології Полтавської ОДА Сергія Калініченка. У серпні 2017 року службовець отримав від підприємців хабар у вигляді 14 кубометрів деревини вартістю близько 12 тис. грн. за підписання членами комісії акту щодо вирубки значної кількості поблизу села Федунка у Шишацькому районі. 


Сергій Калініченко зізнався у скоєному. 16 серпня 2017 року його звільнили з посади. 

Нагадаємо, що 1 лютого цього року депутат Шишацької райради Віталій В'юн оприлюднив у Фейсбуці вражаюче відео масштабно випиляної лісосмуги поміж селами Велика Бузова і Бухуни. "Без лісосмуг через півстоліття наші чорноземи перетворяться на такі ж грунти, як у Херсонській області. Це буде катастрофа для нашого сільського господарства", - написав депутат.


Читайте також: 

Немає коментарів:

Дописати коментар