суботу, 16 березня 2019 р.

КАНДИДАТ В ПРЕЗИДЕНТИ КАПЛІН ПРЕЗЕНТУВАТИМЕ ПРОФСПІЛКУ ВЛАСНИКІВ ЗЕМЕЛЬНИХ ПАЇВ У ШИШАКАХ

На Шишаччині, як найаграрнішому районі області, представник профспілок України у Верховній Раді, кандидат в Президенти України Сергій Каплін 17 березня презентує нову Профспілку власників земельних паїв.

На Полтавщині, за участі народного депутата України, керівника соцполітики ВР Сергія Капліна і депутатів Полтавської облради від Соціал-демократичної партії, створили профспілку власників земельних паїв "За простих людей!"

Головне завдання профспілки – це захист власників паїв сільськогосподарських земель, чиї права порушують їх орендарі - агрохолдинги і приватні сільські господарства.

Таку ініціативу депутати СДП підтримали з огляду на велику кількість звернень від ображених селян, у яких орендарі або відбирають землю, або сплачують мізерну ціну за оренду, або не сплачують орендну плату взагалі.

Це буде всеукраїнська профспілка з центром у Полтаві, так як Полтавщина – стратегічний сільськогосподарський регіон країни.

Головою профспілки обрали депутата Полтавської облради Миколу Первака, почесним головою – народного депутата України Сергія Капліна.

"Останніх кілька тижнів я щодня знаходжуся в тому чи іншому селі, спілкуюся з людьми. Дуже багато людей жаліються, що в них окремі крупні землевласники обманом відібрали паї та відмовляються платити за оренду. Фактично, як нам вдалося розібратися, в людей через підставних осіб обманом відібрали документи на володіння землею. Тепер довести щось можливо тільки у судах та за допомогою залучення великої команди профільних юристів. Тому ми вирішили створити профспілку власників земельних паїв, аби боротьба була колективною та системною. Поодинці зробити щось із мафією, яка вже прибрала до рук землі площею більше, ніж Закарпатська область, практично не можливо і потрібно реально дивитись на речі. А от разом ми можемо створити потужну діючу спільноту, ігнорувати яку ні суди, ні чиновники не зможуть. Так, як ми це зробили з військовими пенсіонерами, з профспілками на окремих підприємствах", - розповідає кандидат у Президенти від Соціал-демократичної партії Сергій Каплін.


"Як депутат районної ради найаграрнішого району області отримую багато звернень і телефонних дзвінків від ображених власників земельних паїв, чиї права порушують агрохолдинги і приватні сільські господарства. Орендарі користуються людською землею майже за безцінь, хоча самі отримують великі прибутки", - говорить депутат райради Віталій В'юн. - Завтра у Шишаках на зустрічі з жителями Шишаччини кандидат в Президенти України Сергій Каплін презентуватиме профспілку власників земельних паїв "За простих людей". Запрошую усіх земляків на зустріч, яка пройде у селищному будинку культури з 11:00 до 13:00 години".



Читайте також:
Кандидат в Президенти України Сергій Каплін приїде у Шишаки

[політична реклама]

Немає коментарів:

Дописати коментар