середу, 27 березня 2019 р.

У ШИШАКАХ ОБГОВОРИЛИ НЕСАНКЦІОНОВАНУ ТОРГІВЛЮ АЛКОГОЛЕМ

Представники райради, РДА, поліції, медичних і навчальних закладів обговорили питання продажу в Шишаках фальсифікованих алкогольних напоїв і самогону.

27 березня, за ініціативи голови Шишацької райради Владислава Сафонова, відбулося засідання круглого столу на тему профілактики зберігання та реалізації фальсифікованих спиртних напоїв і домашньої алкогольної продукції у Шишацькому районі.

Участь у засіданні, окрім голови райради, взяли: заступник голови РДА Юрій Онацько, в.о начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Марина Стеценко, начальник Шишацького відділу поліції Віталій Шашков, головний лікар ЦРЛ Маргарита Хорольська, заступник директора з виховної роботи Шишацької спеціалізованої школи ім. В.І. Вернадського Вікторія Пелих, соціальний педагог Шишацького обласного наукового ліцею-інтернату  ІІ-ІІІ ступенів Вікторія Покотило, редактор районної газети "Сільське життя" Володимир Тур, сільські голови та представники громадськості. 


Обговорення розпочалося зі звернення щодо продажу фальсифікованих спиртних напоїв та домашньої продукції на території селища Шишаки. Як зазначив заявник, останнім часом у торгових точках райцентру масово продають розливну горілку, яка є недоброякісною та від вживання якої люди отруюються. 

Голова райради Владислав Сафонов повідомив, що це не перше звернення до районної ради з цього приводу. Останнім часом почастішали скарги від жителів району на продаж фальсифікованої горілки у торгових точках. Ця горілка загрожує життю та здоров’ю людей, оскільки не відповідає вимогам держстандарту і виготовлена з недоброякісної продукції.



У результаті обговорення, голова райради надав присутнім відповідні доручення щодо проведення профілактичних заходів з метою попередження незаконного продажу фальсифікованої горілки й домашньої самогонної продукції жителям району, особливо - неповнолітнім.

Учасники засідання погодилися регулярно зустрічатися у такому ж форматі і спільно працювати для вирішенням проблеми.

Від редакції: Ми рідко коментуємо події, які висвітлюємо у новинах. Робимо публікації неупередженими і намагаємося лише подавати інформативний матеріал, дотримуючись стандартів журналістики. Але зараз лишаємо за собою право на коментар. Тож, даний круглий стіл більш схожий на кумедний фарс. Бо проблема продажу фальсифікованого алкоголю і самогону існує виключно у правовій площині. Достатньо лише поліції, якій відомі всі точки продажу, кілька разів накласти штрафи і вилучити незаконну продукцію у продавців, цим ніхто більше займатися не захоче. 

Немає коментарів:

Дописати коментар