вівторок, 12 березня 2019 р.

ГОГОЛІВСЬКИЙ КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКИЙ ЦЕНТР ГОТУЄТЬСЯ ДО ВІДКРИТТЯ

У Гоголівському культурно-мистецькому центрі завершують будівельні роботи і готують заклад до відкриття уже за три тижні.


Нині у реконструйованому культурно-мистецькому центрі села Гоголеве Шишацького району, поруч з музеєм-садибою Миколи Гоголя, тривають останні приготування до урочистого відкриття 1 квітня - у 210-ту річницю від дня народження нашого видатного земляка.

Нагадаємо, що цього року день народження Миколи Гоголя відзначатимуть цілий тиждень.


Перевірити стан виконання робіт сьогодні приїжджали голова Полтавської облради Олександр Біленький, заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь, директор Департаменту культури і туризму Валентина Вождаєнко, директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури Полтавської ОДА Тимофій Голбан, голова Шишацької РДА Віктор Іваненко.



У Гоголівському культурному центрі буде глядацька зала на 218 місць, виставкова зала, де розміщуватимуться арт-локації, бібліотека та інше. Разом з реконструкцією будівлі Центру та теплоегенераторної нині на завершальному етапі благоустрій території – мощення тротуарної плитки, встановлення вуличних ліхтарів, лавочок, влаштування вхідних майданчиків, проїздів, квітників, газонів, ведеться берегоукріплення ставка.






Сьогодні у нас підготовчий день перед відкриттям реконструйованого музею. 1 квітня – день народження Миколи Гоголя, його знаменна річниця. 3 роки поспіль ми вкладаємо кошти, в тому числі в берегоукріплення. А на 2018-2019 роки була передбачена саме реконструкція головного корпусу Центру. Це буде класний мистецький хаб, де можна буде проводити різні заходи, в тому числі профільні конференції. Саме Гоголеве буде центром культурних традицій Миколи Гоголя. Обласна влада на 2019 рік виділила більше 20 млн грн на реконструкцію приміщення. До цього виділили більше 5 млн грн на берегоукріплення території. Будемо запрошувати сюди і Міністра культури України (він свою участь попередньо підтвердив), і мистецькі кола України. Щоб всі зрозуміли, що Микола Гоголь – це Україна”, – зазначив голова Полтавської облради Олександр Біленький.





Загалом, станом на 1 січня 2019 року, на реалізацію проекту витратили понад 50 млн. гривень.



Читайте також:
День народження Гоголя відзначатимуть цілий тиждень 
Центр дозвілля у Гоголевому готовий на 80 відсотків

Немає коментарів:

Дописати коментар