суботу, 30 березня 2019 р.

ЗАСТУПНИКА НАЧАЛЬНИКА ШИШАЦЬКОГО ВІДДІЛЕННЯ ПОЛІЦІЇ ОШТРАФУВАЛИ ЗА ХАБАР НА 25 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Суд виніс вирок посадовцю Шишацького відділення поліції, який брав хабарі в підприємця за неперешкоджання його бізнесу.

Спійманому на хабарі заступнику начальника Шишацького відділення поліції присудили 25 тис. 500 грн штрафу. 

За інформацією в Єдиному державному реєстрі судових рішень, 26 березня Шишацький районний суд, в особі Н.В. Вергун, виніс відповідний вирок. 

Підполковника поліції визнали винним за ч. 2 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, вчинені повторно) Кримінального кодексу України.


Нагадаємо, 20 квітня 2018 року підприємець, який займається на території Шишацького району лісозаготівлею, лісопильним та стругальним виробництвом, перевозив вантажівкою "Камаз" з причепом деревину сосни. Його зупинили патрульні поліцейські та через невідповідність деревини товарно-транспортним накладним запропонували проїхати до Шишацького відділення поліції. Вантажівку оглянули та поставили на стоянку.

21 квітня в Єдиному державному реєстрі досудових розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за фактом можливої крадіжки деревини. Цього ж дня близько 10:00 години у Шишацькому відділенні поліції заступник начальника відділення отримав від підприємця 2 тис. грн неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення щодо повернення йому вантажівки.

На початку травня обвинувачений зустрівся з підприємцем та запропонував йому щомісяця передавати кошти за неперешкоджання його підприємницькій діяльності. Підприємець на цю пропозицію погодився.

8 травня підприємець передав обвинуваченому 5 тис. грн хабара. 12 червня обвинувачений знову отримав від підприємця 5 тис. грн. Цього ж дня його затримали.

У судовому засіданні обвинувачений власну вину визнав повністю та розкаявся у скоєному.

Читайте також:
У Шишаках затримали поліцейського на хабарі
Заступнику начальника шишацького відділення поліції присудили 2 місяці тримання під вартою або заставу 141 тисячу гривень

Немає коментарів:

Дописати коментар