пʼятницю, 1 листопада 2019 р.

ГЕНПРОКУРАТУРА І СБУ ПРОВЕЛИ ОБШУК ТОВ "ПАСІПОЛ" У САГАЙДАКУ

Представники Генпрокуратури та СБУ провели обшук на нафтопереробному підприємстві "Пасіпол" у селі Сагайдак Шишацького району.


За матеріалами кримінальних проваджень відомо, що ТОВ "Пасіпол" працює у нафтопереробній сфері і є фігурантом кількох кримінальних проваджень за фактами незаконного виготовлення, зберігання та збуту через мережі автозаправок неякісних нафтопродуктів, виготовлених шляхом підмішування октанопідвищуючих домішків, які не відповідають стандартам ДСТУ, шахрайства та зловживання службовим становищем посадовими особами підприємства. 

Злочини кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 204, ст. 227, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. 

Як повідомив прес-центр СБУ, діяльність підпільних виробників бензину та дизпалива завдали збитків державі на понад 5 мільйонів євро. Офіційно ТОВ "Пасіпол" з посібниками виробляють нафтопродукти не підакцизної групи. Зловмисники реалізовували нелегальну продукцію без сплати акцизу через підконтрольні комерційні структури на АЗС у восьми областях України. За попередніми підрахунками, лише 2019 року організатори протиправного механізму незаконно виготовили та реалізували за підробленими документами понад 20 тисяч тонн палива.


На активи підприємства наклали арешт. "Шишаччина" інформуватиме громадськість по мірі появи нової інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар