понеділок, 28 січня 2019 р.

"ДТЕК НАФТОГАЗ" ПРОБУРИВ НОВУ ГАЗОВУ СВЕРДЛОВИНУ

На Семеренківській площі "Беларуснефть" пробурили для "ДТЕК Нафтогаз" одну з найглибших в Україні газових свердловин. 

Ми вже повідомляли, що "ДТЕК Нафтогаз" уклав договір з білоруським державним підприємством "Білоруснефть" на буріння 4 нових свердловин на Семеренківському газоконденсатному родовищі. У вересні минулого року вперше запустили бурову установку


Нещодавно на Семеренківській площі завершили буріння свердловини №61. Її глибина - 5,6 км. Свердловина похилено скерована: вона відходить на 380 метрів вбік. Це одна з найглибших свердловин в Україні такого типу. Її пробурили для дорозвідки окраїнної частини родовища. Зараз працівники ДТЕК підбирають оптимальний режим експлуатації і готують її до введення в діючий фонд.

Буріння свердловини провела компанія "Белоруснефть", використавши бурову установку Drillmec 1500 HP 2014 року випуску. Долотну програму, компонування нижньої частини бурильної колони, забійні двигуни та допоміжне обладнання надала компанія NOV. Технічний і технологічний супровід здійснила компанія Schlumberger, яка застосувала для цього роторно-керовані системи. 

У "ДТЕК Нафтогаз" повідомляють, що кріплення свердловини у місцях, де залягають продуктивні горизонти, провели без цементування. Натомість, використали систему нафтореагуючих набухаючих пакерів - це дозволяє уникнути вплив на продуктивний пласт надр.

Щоб якісно та безпечно розкрити продуктивну частину пласту, використали емульсію на вуглеводній основі компанії "Геосинтез Інжинірінг". Саме ж буріння проводили безамбарним методом з повною утилізацією відходів буріння, що відповідає міжнародним екологічним стандартам галузі.



Читайте також: 

Немає коментарів:

Дописати коментар