вівторок, 18 серпня 2020 р.

ДВА ТЕНДЕРИ НА ОДИН РЕМОНТ

Управління житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Шишацької селищної ради збирається двічі заплатити 2,6 млн. гривень за ремонт однієї і тієї ж вулиці?


Ми вже повідомляли, що Управління ЖКГ, архітектури та містобудування Шишацької селищної ради оголосило тендер на капітальний ремонт дорожнього покриття проїзної частини вулиці Садової у селі Воскобійники Шишацької громади. 

Оголошена вартість робіт становила 2 644 676 гривень.

Технічне завдання тендеру передбачає наступні роботи:
- укладання щебеневих покриттів або основ товщиною до 5 см;
- улаштування покриттів товщиною 4 см із гарячих асфальтобетонних сумішей;
- улаштування вирівнювального шару з асфальтобетонної суміші із застосуванням укладальників асфальтобетону;
- нанесення горизонтальної дорожньої розмітки маркувальними машинами;

29 липня визначився переможець тендеру, яким стало ТОВ "Полтава-Євробуд", зареєстроване у селі Терешки Полтавського району. Вони згодилися виконати ремонт дороги за 2 303 838 грн. Її довжина - 650 метрів. До слова, саме на вулиці Садовій проживає директор СТОВ "Воскобійники", депутат Полтавської облради Валерій Капленко.

А вже за тиждень після оголошення переможця даного тендеру Управління ЖКГ, архітектури та містобудування Шишацької селищної ради, 7 серпня оприлюднило новий тендер на ці ж самі роботи, переставивши кілька слів у його назві і вказавши ту ж саму суму закупівлі.


Уже наступного дня "Прозорро" надіслало замовнику вимогу скасувати дану закупівлю, так як тендер з таким же предметом закупівлі вже був оголошений раніше. Управління ЖКГ, архітектури та містобудування не задовольнило цю вимогу, процитувавши кілька норм із законодавства про публічні закупівлі.


11 серпня Управління селищної ради отримало нову вимогу скасувати дану закупівлю на підставі того, що вже була оголошена закупівля з такими ж видами робіт та таким же предметом закупівлі. "Прозорро" наголошує, що цією закупівлею Замовник "цілеспрямовано ДВІЧІ використовує БЮДЖЕТНІ КОШТИ на закупівлю одних і тих же видів робіт", тому вони "змушені звернутися зі скаргою до ДЕРЖАУДИТСЛУЖБИ України та Антимонопольного комітету України".


Управління ЖКГ, архітектури та містобудування селищної ради повторно не задовольнило цю вимогу. Тендер досі триває. Про подальший розвиток подій - слідкуйте за наступними публікаціями "Шишаччини". 

Додатково, як повідомили нам мешканці Воскобійників, вони не розуміють, чому ремонт збираються робити саме на цій вулиці. Говорять, що дорога на ній непогана, за винятком кільком ямкових пошкоджень. А от, наприклад, покриття вулиці Гагаріна, яка поруч, геть зруйноване і потребує ремонту набагато більше.


По темі:

1 коментар:

  1. Тутку не то шо на другий срок, його в тюрягу садить треба пожизнєнно

    ВідповістиВидалити