понеділок, 27 листопада 2023 р.

НА ШИШАЧЧИНІ НЕЗАКОННО ВИГОТОВЛЯЛИ ПАЛИВО

ТОВ "Полтававторма" незаконно виготовляло сотні тисяч літрів палива, за яке не платили ні акциз, ні податки.


Полтавська обласна прокуратура повідомила, що передала до суду обвинувальний акт стосовно директорів двох товариств за незаконне виготовлення підакцизних товарів, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.28, ч.2 ст.204 ККУ).

За даними слідства, чоловіки у Миргородському районі, на власній нафтобазі, за відсутності ліцензій на виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю підакцизними товарами організували виробництво пального, яке реалізовували в Україні.

Під час обшуків на території нафтобази правоохоронці виявили понад 280 тисяч літрів пального.

На технологічну установку сепарації, стабілізації та утилізації вуглеводнів, яка використовувалася у протиправній діяльності, наклали арешт.

Дослідивши відкриті дані аналітичної системи YouControl, редакції "Шишаччини" вдалося встановити, що мова йде про підприємство, виробничі потужності якого розташовані на території Шишацької громади.

Це - ТОВ "Полтававторма", про незаконну діяльність якого "Шишаччина" писала ще з 2017 року. І дивно, що робота цього підприємства досі не заборонена, а його керівники не несуть відповідальність.

Достеменно відомо, що слідчі дії та оперативний супровід у даному кримінальному провадженні здійснювали ТУ БЕБ, ГУНП та УСБУ в Полтавській області.

Установлено, що директор ТОВ "Полтававторма" за попередньою змовою з директором ТОВ "Компанія торговий дім "Зернопродукт" у період з 08.08.2018 по 20.03.2023 (коли незаконну діяльність припинили) умисно, з корисливих мотивів, на території нафтобази ТОВ "Полтававторма" за адресою: Полтавська область, Миргородський район, с. Нижні Яреськи, вул. Залізнична 2, не маючи спеціального дозволу (ліцензії) на право виробництва, зберігання, оптової, роздрібної торгівлі підакцизними товарами (пальним), у порушення вимог податкового та законодавства щодо державного регулювання виробництва і обігу пального, здійснював діяльність із незаконного виготовлення підакцизного товару - пального.

Виготовлене незаконно паливо ділки збували АЗС на території України.

Обох керівників згаданих підприємств затримали.



Наразі правоохоронці відкрили кримінальну справу, провели обшуки на підприємстві й конфіскували паливо, яке перебувало там на той час. Чи покарають за злочини організаторів незаконної діяльності, встановить суд.

Нагадаємо, громадськість з самого початку активно противилася діяльності ТОВ "Полтававторма". І попереджали, що їх робота несе тільки негативні наслідки. Але влада всіх рівнів ігнорувала проблему, або покривала злочинців, тому відстояти громадську думку не вдалося.

Про те, як яреськівчани боролися проти цього підприємства, читайте ТУТ.

Немає коментарів:

Дописати коментар