середу, 16 січня 2019 р.

210-РІЧЧЯ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ГОГОЛЯ ВІДЗНАЧАТИМУТЬ ЦІЛИЙ ТИЖДЕНЬ

На Полтавщині почали готуватися до відзначення  210-ї  річниці від дня народження Миколи Васильовича Гоголя. 

План заходів сьогодні обговорили під час наради під головуванням заступника голови облдержадміністрації Миколи Білоконя.


«Перед нами стоїть важливе та серйозне завдання – відзначити 210-ту  річницю від дня народження М.В.Гоголя на найвищому рівні. Полтавщина пов’язана з Гоголівськими місцями. Письменник та його творчість – це одна з визначних регіональних пам’яток. Ми маємо пишатися тим, що Микола Васильович наш земляк. Тож нам є що показати туристам не лише з України,  а й  із-за кордону», – сказав Микола Білокінь.

Як повідомила директор Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Валентина Вождаєнко, 1 квітня проведуть бліц-тур «Микола Гоголь – міфи і сучасність» для  представників посольств інших країн та перших осіб держави.

У рамках святкування 1-го квітня відкриють культурно-мистецький центр у Гоголевому Шишацького району. Під мистецький центр наразі реконструюють сільський будинок культури по вул. Лева Вайнгорта. Роботи планують завершити до 20 березня.

«12 млн грн виділено на дофінансування для завершення робіт у центрі.   Під час відкриття в сучасній залі плануємо провести науково-практичну конференцію за участі представників з різних міст України. Також у Гоголево відбудеться театралізоване дійство»,– розповіла Валентина Вождаєнко.

Туристам запропонують обласні маршрути, які пов’язані з Гоголівськими місцями. Це Шишаччина, Диканьщина, Миргород та Полтава.

У Полтаві планується покладання квітів до пам’ятника М.В. Гоголю,  вручення  нагород  лауреатам цьогорічної премії імені Миколи Гоголя та відкриття традиційного фестивалю «В гостях у Гоголя».

«Основні заходи проводитимуть в обласному центрі та Національному музеї-заповіднику ім. Миколи Васильовича Гоголя у Шишаках. Також гості зможуть відвідати Диканьку та Миргород, де буде що подивитися. Тому роботу потрібно спланувати так, щоб туристи відвідали якомога більше локацій», – наголосила Валентина Вождаєнко.

Заходи з нагоди 210-ї річниці від дня народження М.В. Гоголя на початку квітня триватимуть протягом тижня.


Нагадаємо, що сьогодні триває Міжнародний флешмоб музейних селфі Museum Selfie Day. Всі відвідувачі Музею Гоголя, назвавши кодову фразу "День музейних селфі"  зможуть безкоштовно відвідати музей.

Читайте також: 
Центр дозвілля у Гоголевому готовий на 80 відсотків

Немає коментарів:

Дописати коментар