середу, 4 липня 2018 р.

ЗАСТУПНИКУ НАЧАЛЬНИКА ШИШАЦЬКОГО ВІДДІЛЕННЯ ПОЛІЦІЇ ПРИСУДИЛИ 2 МІСЯЦІ ТРИМАННЯ ПІД ВАРТОЮ АБО ЗАСТАВУ 141 ТИСЯЧУ ГРН

Заступника начальника Шишацького відділення поліції Миргородського ВП ГУНП у Полтавській області Василя Лисенка відсторонили від посади на 2 місяці, обрали запобіжний засіб у вигляді тримання під вартою або сплати застави у розмірі 141 тисячі гривень.

Ми вже повідомляли, що 12 червня співробітники прокуратури Полтавщини спільно зі співробітниками Управління СБУ в Полтавській області задокументували факт отримання 5 тис. грн хабара заступником начальника Шишацького відділення поліції.

13 червня відбулося засідання Октябрського райсуду Полтави, який розглянув клопотання прокурора Кременчуцької місцевої прокуратури Полтавської області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно Василя Лисенка, уродженця села Куйбишеве Шишацького району, заступника начальника Шишацького відділення поліції Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області, раніше не судимого.

Його підозрюють у вчиненні злочину передбаченого ст. 368 ККУ - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.


Відповідно матеріалів кримінального провадження, 12 червня 2018 року заступник начальника Шишацького відділення Миргородського відділу поліції, перебуваючи на території відділення, одержав неправомірну вигоду в сумі 5 000 гривень за не перешкоджання діяльності пов’язаної із лісозаготівлею. Того дня поліцейського керівника затримали, а наступного - йому оголосили про підозру.

Прокурор у клопотанні вказав на необхідність застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком 60 діб та визначити розмір застави у сумі 140 тис. 960 грн.

Підозрюваний з клопотанням не погодився. Говорив, що не впливатиме на свідків у кримінальному провадженні і не має наміру переховуватися від органів досудового розслідування. Також, що він є учасником АТО, а тому не може поїхати в Крим, як на це вказав прокурор. 

Крім того,  попросив врахувати, що він є особою похилого віку, має слабкий стан здоров’я, оскільки за день до засідання йому викликали «швидку». Також підозрюваний є учасником ліквідації наслідків на ЧАЕС. З огляду на ці доводи, підозрюваний попросив застосувати до нього домашній арешт. Його клопотання підтримав і адвокат.

Вислухавши сторони судового процесу, суддя Лариса Кулешова ухвалила наступне рішення:
- клопотання прокурора задовольнити та застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до підозрюваного строком на 60 діб.
- призначити заставу в розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 140 тис. 960 грн.

Потім, 19 червня 2018 року, слідчий суддя Октябрського районного суду розглянула клопотання прокурора про відсторонення підозрюваного від посади. Суд задовольнив і це клопотання і відсторонив його з посади заступника начальника Шишацького відділення поліції Миргородського ВП ГУНП, на 2 місяці, в межах строку досудового розслідування, тобто до 13 серпня 2018 року, - повідомляє інтернет-видання "Полтавщина".

Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар