неділю, 12 листопада 2017 р.

НА ШИШАЧЧИНІ 28 ДІТЕЙ ПРОЖИВАЮТЬ У СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ УМОВАХ

На початку листопада у залі засідань районного адмінбудинку пройшло засідання Громадської ради за участі в.о.голови Шишацької РДА І.В. Павелка і заступника голови РДА Ю.М. Онацька. Одним з трьох питань обговорення стали проблеми дітей, які живуть у сім’ях, що опинилися у складних життєвих умовах.


Облік дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, ведеться відповідно до Порядку ведення службами у справах дітей обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, затвердженого Міністерством соціальної політики України №27 20.01.2014 року. 

На засіданні районної Громадської ради в.о.начальника Служби у справах дітей райдержадміністрації Марина Олександрівна Стеценко розповіла про організацію роботи з такими сім’ями, та про важливість їх вчасного виявлення. Фахівець ознайомила присутніх з підставами для взяття дитини на облік, і яким чином виявляють дітей, котрі перебувають у складних життєвих обставинах. 

Марина Стеценко

Станом на сьогодні, на обліку Служби перебуває 28 дітей, котрих торкнулися важкі життєві обставини.

Станом на 1 січня 2017 року, на обліку перебувала 41 дитина. Протягом року поставили на облік ще 15 дітей, зняли з обліку – 30 дітей. Із знятих з обліку: 27 - в результаті покращення умов проживання, 3 - на підставі позбавлення батьків батьківських прав, 1 - на підставі повідомлення поліції про закінчення строку перебування на обліку.

Після керівника Служби у справах дітей, свою думку висловив директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Віталій Федорович Шульженко. 




Віталій Шульженко

Керівник Центру зупинився на проблемних питаннях, якими є:
- недостатнє фінансування селищною радою (ОТГ),
- проблеми із забезпеченням транспорту для проведення рейдів,
- кадрове забезпечення (на кількість жителів). 

Члени Громадської Ради взяли інформацію до відома.

Микола Островерхий

Від редакції: Сподіваємося, що до відома візьмуть не тільки Громадська рада, яка нічим допомогти не може, а й посадовці РДА, аби донести перераховані проблеми керівництву селищної ради.

Читайте також:
Круглий стіл до дня усиновлення відбувся у Шишаках

Немає коментарів:

Дописати коментар