неділю, 19 листопада 2017 р.

У ЯРЕСЬКАХ ВІДКРИЛИ СЕКЦІЮ З ГРЕКО-РИМСЬКОЇ БОРОТЬБИ

У Яреськівській середній школі у п'ятницю, 17 вересня, відкрилася секція з греко-римської боротьби.

17 листопада 2017 року, на базі Яреськівської загальноосвітньої опорної школи І-ІІІ ступенів ім.Ф.П.Борідька відбулося урочисте відкриття секції греко-римської боротьби. За участі заслуженого майстра спорту України, срібного призера Олімпійських ігор, чемпіона світу та Європи в греко-римському стилі Жана Беленюка та депутата обласної ради, члена постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту та туризму Полтавської облради Олега Сазонова.


Ініціатива стала можливою завдяки ініціативи голови районної ради Владислава Сафонова спільно з Шишацькою РДА та депутатським корпусом Шишацької районної ради, які спрямували фінансову підтримку на розвиток та популяризацію фізкультури і спорту на Шишаччині.

Урочисту лінійку відкрила директор опорного навчального закладу Наталія Іванівна Зозуля.


"Нація має бути здоровою. Існує багато різних видів спорту, але саме греко-римська боротьба виховує характер,волю,стійкість і мужність у хлопчаків,які згодом стануть на захист своєї Вітчизни. Вона відіграє значну роль у фізичній підготовці майбутніх воїнів і захисників", - у промові до школярів сказав Олег Сазонов. 

До учасників зібрання звернулися також голова районної ради Владислав Сафонов і заступник голови райдержадміністрації Юрій Онацько. Посадовці вручили Почесні грамоти гостям за особистий вагомий внесок у розвиток фізкультури і спорту району, популяризацію здорового способу життя серед учнів і молоді.



Долучилися і підтримали також Яреськівський сільський голова Валентина Палівода та директор Яреськівського цукрозаводу Володимир Лаврик, які придбали килим в спортивний зал для греко-римської боротьби.

Після урочистої церемонії учасники заходу перемістилися в спортзал, де перше показове тренування провів заслужений майстер спорту України, срібний призер Олімпійських ігор, чемпіон світу та Європи в греко-римському стилі Жан Беленюк.

"Мета,яку повинен досягти спортсмен в греко-римському стилі— покласти супротивника на лопатки. В даній боротьбі суворо заборонено захоплення нижче пояса, підніжки або активне користування ногами для виконання якої-небудь дії", - пояснив правила Жан Беленюк.



Всі бажаючі, хто захотів спробувати себе у цьому виді спорту і вийшли на килим. Розпочали з розминки: спортивна хода, біг, перекиди,стрибки. Дорослі і діти аплодували видовищному виду спорту.


Яреськівський сільський голова висловила надію, що в Яреськах в найближчому майбутньому виростуть чемпіони Європи та світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар