середу, 29 листопада 2017 р.

КОЛЕГІЯ РДА ОБГОВОРИЛА ПРОГРАМУ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ РАЙОНУ, СУБСИДІЇ І ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН

27 грудня голова Шишацької РДА Віктор Іваненко провів засідання колегії райдержадміністрації, за участю голови районної ради Владислава Сафонова, керівників деяких бюджетних установ, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, працівників апарату РДА і районної ради.



1. Про проект Програми економічного та соціального розвитку району на 2018 рік 

Особливу увагу присутніх привернув запропонований проект Програми економічного та соціального розвитку району на наступний рік, до розробки якого долучилися всі гілки влади району. Завідувач сектору економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Тамара Тур детально проаналізувала основні завдання та заплановані заходи, в розрізі видатків.

Членів колегії гостро хвилювало питання фінансової участі сільських рад та об’єднаної територіальної громади, щодо забезпечення функціонування ЦНАПу, Трудового архіву, підтримки Шишацького місцевого осередку Всеукраїнської організації інвалідів України, висвітлення діяльності та інформаційного супроводу заходів у районній газеті "Сільське життя". 

Голова громадської ради при Шишацькій РДА, член колегії Микола Островерхий поцікавився станом справ, щодо розробки генеральних планів населених пунктів району, будівництва водогону у Нижніх Яреськах та сміттєзвалища у Яреськах . 

Генеральні плани в стадії виготовлення тільки у двох населених пунктів -  селища Шишаки та села Воскобійники.

Для виконкомів сільських рад визначили завдання і рекомендувати фінансові видатки спрямувати на виготовлення Генпланів населених пунктів. Виходячи з цього: врахувати відповідні видатки, при затвердженні бюджетів сільських рад. 

Голова райдержадміінстрації акцентував увагу на стовідсотковому забезпеченні медичних та освітніх закладів мережею Інтернет, адже реалізація реформ в цих галузях неможлива без інформатизації процесів.


2. Про роботу управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації по наданню всіх видів державних соціальних допомог та житлових субсидій звітувала Тетяна Лень, начальник управління праці та соціального захисту населення РДА. 

З початком опалювального періоду виникають конфлікти та проблеми, щодо нового Порядку нарахування житлових субсидій та їх надання. Зокрема, зменшення норми споживання, виникнення заборгованості у абонентів за невчасну сплату спожитих енергоносіїв та позбавлення субсидії боржників, визначення доходів за отримання відшкодування оренди земельного паю і врахування його до сукупного доходу сім’ї. 

Об’єктивно виникають непорозуміння у заявників, які отримують дохід від земельного паю. Як обчислювати дохід, якщо отримувач житлової субсидії взяв матеріальне відшкодування за пай на майбутній рік? Яким чином він буде відображатися у формі 1-ДФ і чому ця сума не ділиться на 12 місяців та інші питання.

Начальник управління праці та соціального захисту населення відповіла на запитання присутніх та проаналізувала роботу УПСЗН в розрізі порушеної теми. Вона наголосила на основних недоліках в роботі: несвоєчасність надання підприємствами, організаціями і установами звітів 1-ДФ до Державної фіскальної служби, що впливає на порушення термінів, невірне нарахування житлових субсидій, затримку відповідей на електронні запити управління праці щодо доходів за квартали, що передують зверненню.

Голова райдержадміністрації дав доручення начальнику управління праці та соціального захисту населення  підготувати лист до Міністерства соціальної політики, де викласти слушні зауваження, обґрунтувавши їх конкретними прикладами, які виникають в процесі роботи для встановлення соціальної справедливості.

3. Про хід опалювального сезону 2017-2018 років доповіла завідувач сектору містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Оксана Гричка. У своїй доповіді вона запевнила, що всі соціальні об’єкти опалюються відповідно технічних вимог та температурного режиму. 

Начальник відділу освіти, молоді, спорту та культури Анжела Дацька та головний лікар Шишацької ЦРЛ Маргарита Хорольська розповіли про забезпечення теплом закладів освіти і медицини.

Читайте також:
) На Шишаччині 28 дітей проживають у складних життєвих умовах
) Круглий стіл до дня усиновлення відбувся у Шишаках

Немає коментарів:

Дописати коментар