четвер, 30 серпня 2018 р.

ОСВІТЯНИ ШИШАЦЬКОЇ ГРОМАДИ РОЗПОЧАЛИ НАВЧАЛЬНИЙ РІК

Вчителі Шишацької ОТГ на нарадах отримали методичні рекомендації щодо організації навчально-виховного процесу в новому навчальному році.

Сьогодні, 30 серпня на базі опорного навчального закладу - Шишацької спеціалізованої школи імені В.І. Вернадського, відбулися інструктивно-методичні наради вчителів. Педагоги з різних навчальних предметів отримали інформацію та методичні рекомендації щодо організації навчально-виховного процесу.


На нараді керівників освітніх закладів Шишацької об’єднаної територіальної громади під керівництвом начальника Відділу освіти Наталії Караваєваї обговорили здобутки освітньої галузі за минулий та окреслили основні завдання на новий 2018-2019 навчальний рік. Працювали над питаннями нового освітнього простору, інклюзивного навчання, діяльності закладів освіти та позашкільної освіти.

Для освітян Шишацької ОТГ навчальний рік розпочався сьогодні. Після урочистої лінійки та першого уроку настане для учнів. 


Першокласників чекає новий формат навчання - Нова українська школа. Про неї розповіла методист Методичного кабінету Відділу освіти Шишацької селищної ради Віта Онацько:

"Цьогоріч ми чекаємо 150 першокласників, а це 13 повноцінних класів. Завдяки плідній співпраці керівників селищної ради, депутатів, батьків, вчителів та учнів маємо повністю оновлені класні кімнати, які відповідають вимогам до освітнього середовища Нової української школи. Цьому напрямку приділили значну увагу, обов’язково враховуючи потреби діток.

Основна мета реформи - зробити навчання доступним і привабливим для кожної дитини. В основі концепції - вчитель-партнер, вчитель-друг, який навчить учнів працювати в команді та самостійно вчитися і застосовувати набуті знання.

Щоб Нова українська школа стартувала успішно, протягом року вчителі перших класів ОТГ пройшли спеціальне навчання у регіональних тренерів та онлайн-навчання на сайті EdEra. Вони отримали не лише сертифікати, а й необхідні знання, вміння і навички. І це найголовніше. Бо перш ніж почати по-новому вчити дітей, потрібно навчитися самому".

Немає коментарів:

Дописати коментар