вівторок, 28 серпня 2018 р.

ОБЛАСНА ШКОЛА ЮНИХ АРХЕОЛОГІВ У ШИШАКАХ

У Шишаках працювала польова археологічна школа юних археологів Полтавщини.


Завершила роботу польова археологічна школа клубу юних археологів "Земляни" Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, яка  7 днів працювала на базі Шишацької археологічної експедиції. Участь у ній взяли 22 учні та студенти закладів освіти області.


Вихованці школи виходили в археологічні розвідки, слухали лекції кандидата історичних наук, завідувача відділом палеокераміки Інституту керамології – відділення Інституту народознавства НАН України А.В. Гейко, брали участь у майстер-класі з виготовлення ліпної кераміки, здійснили екскурсію на Бутову гору, побували біля пам'ятників визначному природодосліднику Володимиру Вернадському та Козакам Яреськівської та Шишацької козацьких сотень.


Отримані під час археологічної школи знання вихованцям клубу викорастують під час написання науково-дослідницьких робіт МАН і статей для краєзнавчих конференцій. Підтвердженням значимості роботи польової археологічної школи є перемога вихованки клубу юних археологів "Земляни" Сабіни Свічкар у творчій майстерні "Археологічне краєзнавство" на XI Всеукраїнському зльоті юних туристів-краєзнавців у 2017 році.



Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар