неділю, 30 вересня 2018 р.

РЕМОНТ НЕВІДОМОГО ТРОТУАРУ ПО 2 ТИСЯЧІ ГРИВЕНЬ ЗА МЕТР

У Шишаках реконструюють тротуар, який ми не знайшли на карті, витрачаючи майже по 2 000 гривень за один метр, а поруч будівництво метра нового тротуару обходиться у 1 600 гривень.


Ми вже розповідали, що у Шишаках відбувається будівництво тротуару по вулиці Заводській. Виконує його ТОВ "ДРСУ Полтава" за договором, укладеним з управлінням ЖКГ, архітектури і містобудування Шишацької селищної ради. Вартість робіт складає 1 381 185 грн.


Паралельно з цим, це ж підприємство виконує реконструкцію тротуару по вулиці Кирила Осьмака - від вулиці Будівельників до вулиці Заводська. Вартість ремонту сягає 457 932 грн.


Можна порівняти вартість робіт. Один метр будівництва нового тротуару коштує 1 602 грн. (1 131 185 грн. / 862 м.). А реконструкція метра тротуару - 1 991 грн. (457 932 грн. / 230 м.).

Ми вирішили уточнити, на якій саме ділянці тротуару виконується реконструкція. Сайт Шишацької ОТГ вказує, що довжина цього відрізка складає 230 метрів.

Спочатку спробуємо знайти його дистанційно. Для цього звертаємося до сервісу карт Google.

Спосіб перший. На картах не вказані точні розмежування вулиць. Тому, ми просто вказуємо дві точки на карті - перший номер будинку вулиці Кирила Осьмака і друга точка - вулиця Будівельників. Карта виокремлює нам ділянку, довжиною 180 метрів. 


Спосіб другий. На картах не вказано точно, де закінчується вулиця Заводська, а де бере початок вулиця Кирила Осьмака, тому ми вказуємо наступні точки - від останнього вказівника вулиці Заводської до вулиці Будівельників. Карта змальовує нам ще одну ділянку, довжиною знову ж таки 180 метрів, але вже з іншого боку від вулиці Будівельників. 


Наша головна задача - знайти відрізок тротуару "по вулиці Кирила Осьмака, від вулиці Будівельників до вулиці Заводська". Саме так вказано у договорі підряду.

Перше вимірювання не може бути правильним, бо воно нас приводить не до вулиці Заводської, а зовсім в інший бік. У другому випадку, рухаючись від вулиці Заводська до початку вулиці Кирила Осьмака, ми ще раніше досягаємо вулиці Будівельників, що взагалі порушує логіку.

Натомість, звернувшись до реальної нумерації будівель, ми знаходимо, що будинок №1 вулиці Кирила Осьмака - це адреса колишнього підприємства ВАТ "Шишаки-Сільгоспхімія", яке знаходилося якраз навпроти вулиці Будівельників. Тоді, виходить, що від початку вулиці Кирила Осьмака до вулиці Будівельників, взагалі, 0 метрів - ці точки співпадають. 

То, де ж знаходиться тротуар по вулиці Кирила Осьмака, від вулиці Будівельників до вулиці Заводська, ми так і не знайшли. Але він є, адже його ремонтують.

Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар