неділю, 30 вересня 2018 р.

ШИШАЦЬКА І ЯРЕСЬКІВСЬКА ШКОЛИ ВПРОВАДЖУЮТЬ РОЗДІЛЬНИЙ ЗБІР СМІТТЯ

Шишацька і Яреськівська опорні школи одні з перших навчальних закладів на Полтавщині започатковують роздільний збір сміття.




Минулого тижня стартував проект "Впровадження роздільного збору сміття в навчальних закладах Полтавської області", що реалізується Диканською районною екологічною дитячою ГО "Зелене серце", за фінансової підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА.

18 вересня у селищі Диканька відбувся тренінг "Механізми впровадження роздільного збору сміття у навчальних закладах"  для 15 вчителів міст області, з них - Шишаки і Яреськи Шишацького району.


Умотивовані вчителі та психологи навчалися визначати джерела вторинної сировини в школі, переконалися в перевагах переробки та можливості отримання доходів від здавання вторсировини, дізналися більше про стан переробної галузі, нормативно-правову базу в Україні, отримали практичні поради  щодо організації роботи зі сортування сміття у навчальних закладах. 


Перші кроки до сортування відходів зробили Шишацька спеціалізована школа імені В.І. Вернадського, Яреськівська ЗОШ ім. Ф.П. Борідька та Диканський НВК імені М.В. Гоголя,  для учнів яких провели інформаційні заняття.

Проект триватиме до кінця року та допоможе сформувати культуру поводження з твердими побутовими відходами в учнів навчальних закладів Полтавської області.

Немає коментарів:

Дописати коментар