середу, 19 вересня 2018 р.

У ГОГОЛІВСЬКОМУ БУДИНКУ КУЛЬТУРИ ПРОЙШЛА ОБЛАСНА НАРАДА

На місці реконструкції Гоголівського будинку культури пройшла нарада чиновників облдержадміністрації та представників місцевого самоврядування.

Ми вже повідомляли, що до дня народження Миколи Гоголя у Гоголевому планують відкрити відреконструйований культурний центр.




У Гоголевому, на території місцевого будинку культури, пройшла нарада Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА та представників місцевого самоврядування.

Роботи по реконструкції будинку культури у Гоголевому вже на завершальній стадії. Під час наради оглянули місця, які підлягають оновленню. Зокрема, паркову зону навколо могил батьків Миколи Гоголя. У парку зроблять бруковані доріжки та освітлення. Також увагу приділили укріпленню берегів ставка. Тут повирубують дерева та чагарники, розчистять берег та облаштують причал для човнів. У парку за музеєм-садибою теж освітлять та приведуть до ладу доріжки та стежки.


Головний об’єкт проекту — будинок культури. Будівля, оснащена сонячними батареями, стане культурним центром музею-заповідника. Сюди перенесуть бібліотеку. Буде працювати актова зала для масштабних заходів на 275 чоловік, зокрема 8 місць для людей з інвалідністю, які рухаються на колясках, конференц-зала для наукових і літературних семінарів, кімнати відпочинку для гостей батьківщини Гоголя.


На даний час проведені вже внутрішні роботи по реконструкції будинка культури, ведуться зовнішні роботи та благоустрій території. По берегоукріпленню проведуть закупівлю робіт, визначиться підрядника, який виконає роботи. Нині тривають тендерні торги на берегоукріплення з вартістю робіт майже 9 млн. гривень.


Фасад будівлі вже отримує вигляд, передбачений проектом. На барельєфах зобразили відомих на Полтавщині особистостей. Серед них і Миколу Гоголя.

Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар