неділю, 23 вересня 2018 р.

ХТО УКРІПЛЮВАТИМЕ БЕРЕГ СТАВКА У МУЗЕЇ ГОГОЛЯ?

Право на виконання робіт по берегоукріпленню ставка у Національному музеї-заповіднику М.В. Гоголя, вартістю майже 9 млн. гривень, можуть надати підприємству-шахраю, засновниками якого є мешканці окупованої Макіївки.

20 вересня 2018 року розпочався аукціон тендерних торгів щодо берегоукріплення нижнього ставка у Національному музеї-заповіднику М.В. Гоголя на Шишаччині.




Замовником тендеру є Департамент будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА. Тендерні пропозиції подали 4 підприємства.


Як відомо з протоколу розкриття, пріоритет наданий ТОВ "Данко", яке, хоча й запропонувало найнижчу ціну за виконання робіт - 8 770 000 грн., відповідно інформації аналітичної платформи YouControl, має негативну бізнес-історію.

ТОВ "Данко" зареєстроване у Києві, за адресою - вул. Василя Сурікова, буд. 3, корп. 37, офіс 2; телефон - 044-586-21-60.

Підприємство створене 2003 року в Донецьку. Його співзасновниками є Валентина Миколаївна Чумак і Денис Вікторович Чумак. З того часу засновники провели 11 змін контактної інформації у реєстраційних документах та 4 рази змінювали юридичну адресу підприємства - 2008 і 2011 року - у Донецьку, а 2015 року: у січні - в Слов'янську,  у грудні - уже в Києві. 

Про власників компанії - жителів окупованої Макіївки Валентину і Віктора Чумаків відомо, що вони також є засновниками ТОВ "ТПК Промінвест" і ТОВ "Сєверодонецький АБЗ". Про фінансові махінації цих підприємств ви зможете детально прочитати у розслідуванні "Історія успіху зі Слов'янська. Як за рік існування фірми заробити 127 мільйонів гривень на ремонтах доріг".

Але повертаємося до ТОВ "Данко", з яким можуть укласти договір на берегоукріплення нижнього ставка у Національному музеї-заповіднику М.В. Гоголя. За інформацією аналітичної платформи YouControl, товариство на сьогодні має податковий борг у розмірі 71 813 грн.

Керівником компанії значиться Юлія Сергіївна Бебіх, повноваження якої обмежені статутом. Тобто, повне управління підприємством здійснюють саме засновники. Проте, ці особи зареєстровані в окупованому місті Макіївка, що є негативним фактором для діяльності компанії. Адже суб'єкти, зареєстровані на тимчасово окупованій території позбавляються можливості проведення з ними будь-яких транзакцій, у тому числі, за укладеними договорами. Це тягне за собою фінансові збитки і дестабілізацію бізнесу. А, у зв'язку зі збройним конфліктом між Україною і РФ, діяльність таких підприємств приваблює увагу правоохоронних органів, а партнерство з ними несе репутаційні збитки. 

Чи потрібні такі репутаційні збитки Національному музею-заповіднику М.В. Гоголя чи Департаменту будівництва, містобудуванні і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА? Напевно ж, що ні.


Далі, більше! У реєстрі судових рішень, "YouControl" відшукав аж 231 (!) рішення суду, у якому фігурує ТОВ "Данко", з них - 94 (!) ухвали суду в кримінальних провадженнях. Всі - за період з 2015 по 2018 рік. Про факти шахрайства ТОВ Данко" писало також видання "368.Media".


Редакція "Шишаччини" висловлює сподівання, що результати тендеру будуть переглянуті, і підприємство з такою негативною історією не допустять до робіт у Національному музеї-заповіднику М.В. Гоголя у Шишацькому районі.

Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар