середу, 19 серпня 2020 р.

НА ПОЛТАВЩИНІ НАДЗВИЧАЙНИЙ РІВЕНЬ ПОЖЕЖНОЇ НЕБЕЗПЕКИ

У Полтавській області на декілька днів оголосили найвищий рівень пожежної небезпеки.

фото: ДСНС

За прогнозами Укргідрометцентру середина серпня на Полтавщині буде спекотною та без опадів. Через це в області декілька днів триматиметься п'ятий – найвищий рівень пожежної небезпеки.

Під час пожежної небезпеки найвищого рівня заборонено їздити в ліс, розводити там багаття та полювати з вогнепальною зброєю. З початку року на Полтавщині виникло 83 пожежі в лісових масивах, торік у цей період займань було 9.

Наразі заборонено розводити багаття в лісових масивах, лісопаркових зонах, степах та на відкритій території.

Окрім цього, згідно з протипожежними вимогами, у таку спеку заборонено відвідувати ліси з метою зниження ризику загоряння.

Особлива увага приділяється хвойним масивам, адже саме в них відбувається найбільше пожеж. Забороняється заїжджати на територію лісового масиву, розводити там багаття. Якщо вже люди відпочивають у відведених для цього місцях, потрібно, щоб місце, де розводилось багаття, було обкопане або розведено в мангалі.

У разі порушення правил пожежної безпеки в лісах, передбачений штраф від 1,5 до 15 тисяч гривень. Крім того, за знищення або пошкодження лісу чи насаджень можуть позбавити волі на строк до 10 років.


Нагадаємо, 16 серпня загорілася лісова підстилка на площі 0,23 гектари біля села Покровське. Вогонь оперативно загасили рятувальники.

По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар