середу, 12 серпня 2020 р.

НА РЕМОНТ ШИШАЦЬКОЇ ШКОЛИ ЗНАЙШЛИ КОШТИ

Обласна влада знайшла кошти на капремонт Шишацької спеціалізованої школи імені В.І.Вернадського - його профінансує Європейський інвестиційний банк.


Ми вже повідомляли, що 21 лютого Департамент будівництва, містобудування, архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА уклав договір з підрядником ТОВ "Марк Строй" на капітальний ремонт Шишацької спеціалізованої школи імені В.І.Вернадського за 43 739 500 грн. Але, пізніше виявилося, що грошей на цей ремонт в обласному бюджеті немає.

І ось тепер начебто знайшлись. Як повідомили в облдержадміністрації 7 серпня, цей проєкт реалізують за підтримки Європейського інвестиційного банку, який має профінансувати 80% вартості робіт, іншу частину – органи місцевого самоврядування: обласний і селищний бюджети.

Планується, що у школі проведуть капітальний ремонт покрівлі та утеплення горища учбового корпусу старших класів, відремонтують водостічну систему, утеплять горище блоку їдальні з спортзалом і блоку молодших класів, зроблять блискавкозахист, електропідігрів водостічних труб, утеплять стіни підвалу з відновленням вимощення. Також проведуть утеплення та опорядження фасадів блоків, блоку їдальні з спортзалом та переходом між корпусами, виконають капітальний ремонт ґанків.

Проект капремонту 2018 року виконав Державний проектний інститут містобудування "Міськбудпроект" за 938 тис. грн.


Окремо варто наголосити на підряднику ремонтних робіт - 43,7 млн. грн. освоюватиме ТОВ "Марк Строй". За даними аналітичної платформи YouControl, відомо, що підприємство є фігурантом кримінального провадження за № 42017171010000217. За його матеріалами, протягом 2016-2018 років ТОВ "Марк строй", під час проведення будівельних робіт на замовлення Департаменту будівництва, містобудування та ЖКГ Полтавської ОДА, завдало матеріальних збитків державним інтересам у великих розмірах. Службові особи компанії спільно із службовими особами Департаменту Полтавської ОДА завищували вартість робіт шляхом внесення недостовірних даних до актів виконаних робіт та довідок про вартість виконаних робіт.

А під час виконання капітального ремонту гуртожитку №1 Решетилівського професійного аграрного ліцею ім. І.Г. Боровенського та реконструкції спальних корпусів дитячого оздоровчого табору "Маяк" у селі Головач Полтавського району, в підписаних актах зазначали перевищені об`єми робіт порівняно з фактично виконаними, тим самим привласнивши кошти за невиконані роботи.


Довідка: Шишацька спеціалізована школа ім. В.І.Вернадського має статус опорної. 1988 року їй присвоїли ім’я академіка Володимира Вернадського. 1997 року отримала статус спеціалізованої школи екологічно-українознавчого профілю. У школі навчається 394 учні, працюють 78 педагогів та обслуговуючого персоналу. До школи підвозять 122 учнів з 16 населених пунктів. Має три філії у Баранівському, Великоперевізькому та Ковердинобалківському старостинських округах.

По темі:
Тендер на ремонт Шишацької школи відмінили

1 коментар:

  1. Бездонна бочка, нічого не скажеш! А там порядку як не було, то й не буде. Діти погано здають Зно, кабінети убиті. Зато опорна, шишацька.

    ВідповістиВидалити