вівторок, 25 серпня 2020 р.

ВІД КОРОНАВІРУСУ РЯТУЄ ОБЕРЕЖНІСТЬ

Шишацький район разом з усією Полтавщиною за методикою МОЗ України перебуває у “зеленій” карантинній зоні. Обмеження тут найменші. Втім це не значить, що епідемічні ризики відсутні. 


Наближаються осінні холоди, з ними – ризики підвищення захворюваності на різні гострі распіраторно-вірусні інфекції, серед яких і небезпечний ускладненнями COVID-19. 

З початком навчального року звичною щоденною процедурою у кожній родині має стати вимірювання температури перед походом до школи. І беззаперечно має виконуватися дітьми і дорослими правило: "Захворів - залишайся вдома".

Мобільні групи, створені за рішенням місцевої комісії ТЕБ та НС, продовжують здійснювати перевірки за дотриманням протиепідемічних заходів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641 та постановами Головного державного санітарного лікаря України. 

Нещодавно перевірили 12 суб’єктів господарювання у селищі Шишаки. Виявили 14 недоліків, більшість яких виправили відразу. 


Шишацька РДА нагадує: мийте руки, дезінфікуйте поверхні, провітрюйте приміщення, тримайте безпечну відстань, у людних місцях убезпечуйте себе маскою, дотримуйтеся етикету кашляння чи чхання.

Багато наших земляків зараз відпочивають за межами Шишаччини і ризики "привезти" COVID-19 додому зростають. Оберігайте своїх рідних від вірусних інфекцій. Особливої турботи потребують літні люди та ті, хто мають хронічні хвороби. 

Нині від свідомості, звичок, дисциплінованості кожного з нас залежить скільки часу ми перебуватимемо у "зеленій" карантинній зоні, і як наслідок – як довго діти ходитимуть до школи і дитячих садочків, хто із суб’єктів господарювання працюватиме і приноситиме дохід в родину, чи будуть здійснюватися автоперевезення.

Шановні жителі Шишаччини! Будьте відповідальними і бережіть власне здоров’я та здоров’я своїх рідних!

Немає коментарів:

Дописати коментар