вівторок, 18 серпня 2020 р.

ШИШАЧАНКА З COVID-19 ЛІКУЄТЬСЯ У МИРГОРОДІ

Шишачанку, в якої виявили коронавірусне захворювання, помістили до Миргородської ЦРЛ на лікування.


Учора був зареєстрований перший  випадок інфікування COVID-19 у жінки із селища Шишаки. Ймовірно, вона інфікувалася під час перебування у Полтаві.

Як повідомила сьогодні Шишацька РДА, нині жінка перебуває на лікуванні у Миргородській центральній районній лікарні. Саме цей медзаклад визначений для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 по західному півокругу, до якого входить Шишацький район. 

Учора медики виділили групу контактних осіб, які спілкувалися з інфікованою жінкою - вони перебувають на самоізоляції та обстеженні.

РДА повідомляє, що "лікувальні заклади Шишацького району продовжують працювати у режимі дотримання умов посиленого карантину".


Нагадуємо, що COVID-19 - недуга, що дуже швидко передається і часто несе важкі ускладнення. Для лікування необхідні спеціальне обладнання та дорогі ліки. У літніх людей захворювання протікає значно складніше і важче через супутні патології.

Голова Шишацької РДА Сергій Скороход сьогодні закликав дотримуватися правил карантину і "розуміти, що поряд із вами в магазині, транспорті, будь-де може бути хвора людина, яка може заразити вас. Або навпаки, захворіти можете ви, і тоді певний час ще будете розносити вірус, не відчуваючи захворювання. Теоретично інкубаційний період може тривати до двох тижнів, але практика показує трохи менші цифри – 5-7 днів".

"Від коронавірусу людину може захистити лише її власна поведінка і звички. Не виходьте без потреби із дому, тримайте дистанцію, вітайтеся безконтактно, частіше мийте або дезінфікуйте руки, протирайте дезрозчинами поверхні, у громадських місцях використовуйте маски.

Окремо звертаюся до суб’єктів господарювання у сферах торгівлі і послуг, власників закладів громадського харчування, працівників аптек, банківських установ, розважальних закладів, автоперевізників з проханням неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів самим і вимагати цього від споживачів послуг, які ви надаєте", - додав голова РДА.

По темі:


Немає коментарів:

Дописати коментар