четвер, 26 травня 2022 р.

АСОЦІАЦІЯ ФЕРМЕРІВ МИРГОРОДЩИНИ ПІДТРИМАЛА НАЧАЛЬНИКА РВА ВІКТОРА ІВАНЕНКА

Представники Миргородської асоціації фермерів підготували звернення до Президента України, Прем'єр-Міністра, Генерального прокурора, Міністра Внутрішніх справ та голови Полтавської ОВА, у якому висловили свою підтримку начальнику Миргородської РВА Віктору Іваненку, якого підозрюють у хабарництві.


Начальника Миргородської районної військової адміністрації Віктора Іваненка днями затримали за підозрою у отриманні хабара. За даними слідства, начальник РВА вимагав 500 тисяч гривень у підприємця за неперешкоджання його діяльності. 

21 травня Октябрський районний суд Полтави обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із правом внесення застави у розмірі 567 500 гривень. Заставу за нього уже внесли

Тим часом, Прокуратура Полтавщини оскаржує це рішення й хоче збільшити суму застави до 12 млн грн.

Поки триває розслідування, представники Миргородської асоціації фермерів підготували звернення до Президента України, Прем'єр-Міністра, Генерального прокурора, Міністра Внутрішніх справ та голови Полтавської ОВА. У цьому зверненні вони, зокрема, повідомляють, що "у п`ятницю, 20 травня 2022р. на розрахунковий рахунок Миргородської районної Асоціації фермерів і приватних землевласників "Відродження Полтавщини", яка входить до обласної Асоціації, надійшли кошти у вигляді благодійного внеску від підприємця Павла Миколайовича Черкаса у сумі 50 000 грн.

Після цього з незрозумілих причин начальника Миргородської РВА Віктора Борисовича Іваненка затримали нібито за перешкоджання у здійсненні підприємницької діяльності й отримання неправомірної вигоди".

"Ця історія – повна маячня і схожа на акт диверсії проти України в інтересах ворога!" - пишуть фермери.

"Фермери Миргородщини характеризують Іваненка Віктора Борисовича виключно із позитивної сторони як людину, яка з першого дня війни докладає максимум зусиль для підтримки обороноздатності країни. Його висока громадянська патріотична позиція послужила допомозі багатьом людям і Україні в цілому. Натомість про особу Черкаса Павла Миколайовича таких слів сказати не можемо", - йдеться у зверненні.

Відомо, що Павло Черкас - це однокласник Віктора Іваненка. Займається молочним бізнесом.

Асоціація фермерів закликає залишити на посаді начальника Миргородської РВА Іваненка Віктора Борисовича, притягти до відповідальності осіб, які намагаються розхитувати соціально-політичну ситуацію в країні, негайно розблокувати розрахунковий рахунок Миргородської районної Асоціації фермерів і приватних землевласників "Відродження Полтавщини", на якому знаходиться понад 1 500 000 грн благодійних коштів, призначених для закупівлі нових партій допомоги для ЗСУ.

Про Громадську організацію "Полтавська обласна Асоціація фермерів і приватних землевласників імені Героя України, Героя Небесної сотні Віктора Чміленка" відомо, що зареєстрована вона 2009 року. Її керівник - Василь Бурлака (Полтава), співзасновники - Віктор Галич (Миргород) і Володимир Гарасюта (Шишаки).


В об'єднанні фермерів повідомляють, що за три місяці зібрали 7 млн 100 тисяч грн. Але куди поділися ці кошти - невідомо. Бо сама організація за весь час з 24 лютого звітувала лише про закупівлю продуктів харчування 8 березня, невелику партію медикаментів 16 березня та замовлення 1000 пасок на Великдень.

На даний час ні сторона обвинувачення, ні сторона захисту не оприлюднювали беззаперечних доказів, які б дозволили прояснити ситуацію. Слідство триває.

Читайте також:

2 коментарі:

  1. Що можно зрозуміти з цього допису, Той хто писав, він хоч сам розуміє, що він пише?

    ВідповістиВидалити
  2. Все правильно пише,не вірю щоб з однокласника,знаючи який він,Віктор Борисович вимагав хабар))

    ВідповістиВидалити