суботу, 4 червня 2022 р.

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЗВІЛЬНИВ НАЧАЛЬНИКА МИРГОРОДСЬКОЇ РВА

Президент України звільнив з посади начальника Миргородської районної військової адміністрації Віктора Іваненка, якого підозрюють у вимаганні півмільйона гривень хабара у місцевого підприємця.


Президент України Володими Зеленський 3 червня видав розпорядження, яким звільнив Іваненка Віктора Борисовичв зігдно з поданою заявою.


Нині прокуратура Полтавщини проводить слідство, за матеріалами якого керівник Миргородщини обіцяв місцевому підприємцю не перешкоджати його діяльності в умовах дії правових обмежень воєнного стану, за що попросив півмільйона гривень хабара.

Після перерахування частини коштів у розмірі 50 тис грн на вказаний рахунок, чиновника арештували працівники поліції, прокуратури та СБУ. Відомо, що кошти були перераховані підприємцем на рахунок Миргородської районної асоціації фермерів і приватних землевласників "Відродження Полтавщини".


Начальнику Миргородської РВА повідомили про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України - одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, у великому розмірі, поєднане з вимаганням. За такий злочин передбачене покарання  у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років.


Зважаючи, що підозрюваний також є депутатом Шишацької селищної ради, відповідно до частини 1 статті 481 КПК України, повідомлення про підозру підписав керівник Полтавської обласної прокуратури.


Начальниук Полтавської обласної військової адміністрації у день затримання повідомив, що співпрацюватиме з правоохоронцями, щоб встановити всі обставини, та готуватиме документи на звільнення начальника Миргородської РВА.


21 травня Октябрський районний суд Полтави обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із правом внесення застави у розмірі 567 500 гривень. Заставу за нього внесли

Тим часом, Прокуратура Полтавщини заявила, що оскаржуватиме це рішення й хоче збільшити суму застави до 12 млн грн.

Нагадаємо, Віктор Іваненко очолював Миргородську районну державну адміністрацію з 7 квітня 2021 року.

Раніше, з квітня 2016 по січень 2020 року був головою Шишацької РДА.

Також є депутатом Шишацької селищної ради від партії "Слуга народу".

UPD. 7 червня екс-начальник Миргородської РВА В.Іваненко опублікував останнє відеозвернення на посаді.

Читайте також:

1 коментар: