суботу, 21 травня 2022 р.

НАЧАЛЬНИКА МИРГОРОДСЬКОЇ РАЙВІСЬКАДМІНІСТРАЦІЇ ЗАТРИМАЛИ ЗА ХАБАР

Начальника Миргородської районної військової адміністрації та депутата Шишацької селищної ради Віктора Іваненка затримали за підозрою в отриманні півмільйона гривень хабара.


За матеріалами слідства чиновник обіцяв місцевому підприємцю не перешкоджати його діяльності в умовах дії правових обмежень воєнного стану.

Чиновника затримали після перерахування підприємцем частини грошей на вказаний чиновником рахунок.


Наразі начальнику Миргородської РВА повідомили про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України - одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, у великому розмірі, поєднане з вимаганням. За такий злочин передбачене покарання  у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років.


Зважаючи, що підозрюваний також є депутатом Шишацької селищної ради, відповідно до частини 1 статті 481 КПК України, повідомлення про підозру підписав керівник Полтавської обласної прокуратури.

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.


Обласна військова адміністрація співпрацює з правоохоронцями, щоб встановити всі обставини, та вже готує документи на звільнення начальника РВА.


Нагадаємо, Віктор Іваненко очолював Миргородську районну державну адміністрацію з 7 квітня 2021 року.

Раніше, з квітня 2016 по січень 2020 року був головою Шишацької РДА.

Також є депутатом Шишацької селищної ради від партії "Слуга народу". Чотири місяці займав посаду секретаря селищної ради.

За темою:

Немає коментарів:

Дописати коментар