четвер, 27 липня 2023 р.

ПЕТИЦІЮ ПРО ДОПОМОГУ ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ РОЗГЛЯНЕ СЕСІЯ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Мешканці Шишаччини зібрали необхідну кількість підписів на підтримку електронної петиції до селищної ради з проханням, виділити кошти на допомогу захисникам, мобілізованим із Шишацької громади.


У червні цього року на сайті Шишацької селищної ради зареєстрували електронну петицію "Про допомогу захисникам України". Як говорить її автор - шишачанин Віталій В'юн, таким чином він "хотів спонукати селищну раду, виділити кошти на дрони, тепловізори та інші засоби, яких потребують військові. Чудовий приклад у такій підтримці своїх захисників показали Опішнянська та Лохвицька громади. У Лохвиці на придбання дронів і тепловізорів виділили 10 млн грн, в Опішні - 9 млн грн".

У петиції, яку підтримали 202 мешканці громади, Шишацьку селищну раду закликають:

- виділити фінансування із суми залишкових коштів за підсумками виконання селищного бюджету за І півріччя 2023 року для придбання засобів та обладнання для військовослужбовців ЗСУ із Шишацької тергромади;

- узгодити із Шишацьким відділом ТЦК та СП про найактуальніші потреби військослужбовців, визначити перелік таких засобів та оголосити тендерну закупівлю по придбанню відповідного військового обладнання;

- придбати потрібні засоби та передати до військових підрозділів, де проходять службу військовослужбовці із Шишацької громади.

Селищна рада розглянула петицію і в офіційній відповіді повідомила, що пропозиції, зазначені у тексті петиції, будуть винесені на розгляд чергової сесії Шишацької селищної ради.

Надалі питання про підтримку петиції буде винесене на розгляд депутатів селищої ради на сесійному засіданні, а вони вже будуть приймати остаточне рішення.

Шишаччина у Telegram

Немає коментарів:

Дописати коментар