середа, 26 липня 2023 р.

НА ШИШАЧЧИНІ ПОХОВАЛИ ЗАГИБЛОГО ВОЇНА ОЛЕКСАНДРА НЕРУБЕНКА

У селі Носи на Шишаччині поховали захисника України Олександра Олександровича Нерубенка, який загинув минулого року на Херсонщині.


Олександр – уродженець села Каплунівка Краснокутського району Харківської області. 

Дуже рано хлопчик залишився без батьків – тато помер, коли йому було лише 8 років. У 14 років нестало мами. Виховувався Олександр у родині дядька. 

2014 року закінчив 9 класів і вступив до Липковатівського коледжу на Харківщині, але не завершив навчання і пішов служити до Збройних Сил України. 2018 року уклав контракт із ЗСУ.

За кілька років опинився у Шишацькій громаді. Познайомився із дівчиною з села Носи. 2021 року Олександр та Ірина побралися. У молодій сім’ї народилася донька, яку назвали на честь батька Олександрою.

Коли розпочалася повномасштабна війна росії проти України, 26 лютого 2022 року Олександр став на захист батьківщини. Служив старшим сапером інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу інженерно-саперної роти групи інженерного забезпечення.


29 серпня 24-річний воїн загинув під час виконання бойового завдання на Херсонщині внаслідок ворожого мінометного обстрілу.

Одинадцять місяців родина не могла попрощатися з воїном. Лише зараз тіло Героя вдалося повернути додому.


Прощання з Героєм відбулося 25 липня 2023 року. У Воскобійниках пройшла церемонія прощання та чин відспівування у Свято-Іллінському храмі.


По закінченню - траурний кортеж з тілом воїна вирушив до рідної домівки у село Носи, а потім на кладовище, де відбулося поховання.


Поховали Олександра Нерубенка поруч з Андрієм Кулягіним – юним танкістом, який загинув дев’ять років тому саме у ці липневі дні.

Уся Шишацька громада висловлює щирі співчуття рідним Олександра Олександровича Нерубенка! Вічна шана і слава Герою!

За темою:

Немає коментарів:

Дописати коментар