четвер, 27 липня 2023 р.

НА ЖИТОМИРЩИНІ ПОХОВАЛИ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ОЛЕКСІЯ ФЕДОТОВА

У Хорошівській громаді на Житомирщині поховали загиблого на війні Захисника України Олексія Юрійовича Федотова, який частину свого життя прожив у Товстому на Шишаччині.


У четвер, 20 липня, на Житомирщині Хорошівська громада з глибоким сумом попрощалася із загиблим Воїном - Захисником України Олексієм Федотовим.

Олексій народився 27 червня 1988 року в селі Дячкове Диканського району на Полтавщині.

Початкову освіту здобув у Чапаївській школі, а пізніше родина переїхала на постійне проживання у село Товсте Шишацького району. 

Хлопець далі здобував середню освіту в Шишацькій школі імені Вернадського. Після 9-го класу вступив до Полтавського професійно-технічного училища №23 та отримав професію будівельника.

Потім була строкова служба в Криму. Спочатку в навчальному центрі у Севастополі, а потім у складі військ ППО в Євпаторії у званні старшого солдата.

Після демобілізації Олексій працював у Шишацькому підрозділі Агрофірми ім. Довженка охоронником, потім на пилорамі – на різних роботах.

Невдовзі Олексій одружився з дівчиною Вікторією із Житомирщини. Вона мала сина Олексія від першого шлюбу. Новий чоловік турботливо піклувався про нього, як про рідного.

Прожила родина у Товстому кілька років і невдовзі переїхала у Рижани Житомирської області, де придбали будинок. Там 2018 року в них народилася донька Антоніна. 

Олексій влаштувався в Будо-Рижанській школі працівником котельні. Пізніше трудився на каменедобувних кар’єрах. Останнім часом працював на каменепереробному підприємстві у селі Камінь Новоборівської громади.

У Рижанах Олексій із родиною проживав 11 років, і за цей час здобув авторитет у громаді, шану і повагу односельців.

Мобілізували Олексія Федотова у квітні 2023 року. Він служив старшим солдатом на посаді стрільця третього кулеметного відділення кулеметного взводу першого стрілецького батальйону однієї з військових частин ЗСУ.

Загинув наш Герой 16 липня поблизу населеного пункту Міньківка Бахмутського району Донецької області під час виконання бойового завдання.

Попрощатися з односельцем, родичем, товаришем, побратимом прийшли багато людей. Чин відспівування розпочали біля дому воїна в Рижанах. Далі провели востаннє в місцевий храм Різдва Пресвятої Богородиці, де провели заупокійну службу. Звідти траурна хода вирушила до місцевого кладовища.


Фото: Zvisno

Поховали Героя зі всіма громадянськими і військовими почестями.

Щиро свічуваємо родині полеглого воїна! Вічна слава і шана Герою!

ГЕРОЇ ШИШАЧЧИНИ

УСЕ ПРО ВІЙНУ

Немає коментарів:

Дописати коментар