неділю, 17 вересня 2023 р.

ОКТЯБРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВИ РОЗПОЧАВ РОЗГЛЯДАТИ СПРАВУ ВІКТОРА ІВАНЕНКА

У Полтаві відбулося підготовче судове засідання у справі колишнього керівника Миргородської РВА, депутата Шишацької селищної ради Віктора Іваненка за обвинуваченням у вимаганні неправомірної вигоди з підприємця.



Віктора Іваненка обвинувачують у вимаганні 500 тис грн у підприємця Павла Черкаса - шишачанина, однокласника екс-посадовця.

За ці кошти, начебто, автомобілі молочного підприємства мали отримати перепустки для безперешкодного руху через блокпости та у комендантську годину.

Віктор Іваненко обвинувачення відкидає. Говорить, що запропонував Павлу Черкасу добровільно допомогти українським військовим,  перерахувавши гроші на рахунок громадської організації.

Коли підприємець сплатив перші 50 тис грн, керівника району затримали співробітники СБУ, прокуратури та поліції.


На судовому засіданні 14 вересня адвокат Віктора Іваненка Микола Ореховський, наполягаючи на невинуватості підсудного, подав клопотання щодо скасування арешту на майно, застави, а також обвинувального акту.

Прокурор Назар Криливець попросив, зробити перерву в засіданні, так як їм потрібен час, щоб ознайомитися із клопотанням сторони захисту.

Суддя Алла Троцька задовольнила клопотання прокурорів — справу продовжать розглядати 17 жовтня.

Репортаж із залу суду можна переглянути у відеосюжеті Суспільного.


За темою:

Немає коментарів:

Дописати коментар