вівторок, 16 жовтня 2018 р.

ПРОКУРАТУРА ПОЛТАВЩИНИ ЗАВЕРШИЛА РОЗСЛІДУВАННЯ ФАКТУ САМОВІЛЬНОГО ЗАЙНЯТТЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ЗЕМЛІ ПОБЛИЗУ САГАЙДАКА

Прокуратура Полтавської області затвердила та скерувала обвинувальні акти за фактами самовільного зайняття земельних ділянок загальною площею 29 га на території Сагайдацького старостинського округу керівниками сільськогосподарських підприємств.




"Шишаччина" вже повідомляла, що досудовим розслідуванням встановлено, що керівники сільськогосподарських підприємств, достовірно знаючи про відсутність будь-яких правовстановлюючих документів, у порушення вимог ст. 122 Земельного кодексу України та ст. 37 Закону України «Про охорону земель», організували посів та обробіток земель сільськогосподарського призначення загальною площею 29 га, у тому числі в санітарній зоні навколо двох ставків, розташованих на території Сагайдацького старостинського округу Шишацької ОТГ.

Факти порушення вимог земельного законодавства підтверджені висновками Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру з визначенням заподіяної державі шкоди на загальну суму майже 50 тисяч гривень.

Під час досудового розслідування шкода завдана самовільним зайняттям земельної ділянки відшкодована у повному обсязі.

Прокуратура затвердила та скерувала до суду для розгляду по суті два обвинувальні акти у кримінальних провадженнях за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України - самовільне зайняття земельної ділянки.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Немає коментарів:

Дописати коментар