пʼятницю, 5 жовтня 2018 р.

ВІДБУЛАСЯ ХХХ СЕСІЯ ШИШАЦЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ

Сьогодні відбулося засідання ХХХ сесії Шишацької районної ради, на якому депутати розглянули 15 питань.




Найпершим рішенням встановили надбавку за престижність праці педагогічним працівникам закладів дошкільної освіти у розмірі 30%, за рахунок районного бюджету. Надбавка нараховуватиметься з 1 жовтня 2018 року.


Потім затвердили ставку керівника хореографічного гуртка у Яреськівській школі імені Ф.П. Борідька. Раніше хореограф отримував неповну заробітну плату за додаткові заняття танцями, а віднині йому нараховуватиметься повна ставка.

Внісши зміни до Програми зайнятості населення Шишацького району, депутати дозволили залучати на оплачувані громадські роботи в управлінні праці та соціального захисту населення жителів Шишацької ОТГ. Раніше, до таких робіт могли залучатися лише мешканці Яреськівської, Федунської і Ковалівської сільських рад.


Районна рада також внесла зміни до бюджету на 2018 рік, спрямувавши на додаткові видатки, за рахунок перевиконання дохідної частини бюджету, 2 028 367 грн. податкових надходжень від рентної плати за користування надрами.

1 000 000 грн. виділили на співфінансування ремонту автодороги "Шишаки - Сагайдак - Поділ", який здійснюється Агенством місцевих доріг Полтавської області. Нагадаємо, ці кошти вже виділяли влітку, але через відмову селищної ради, співфінансувати придбання рентгенобладнання, їх переспрямували на рахунок ЦРЛ, а тепер виділили на ремонт дороги повторно.

Також, 437 940 грн. сьогодні виділили на потреби Шишацької ЦРЛ, 127 365 грн. - на потреби відділу освіти, молоді, спорту та культури Шишацької РДА, 106 000 грн - на відшкодування коштів за інсулін відповідно програми "Цукровий діабет", 199 000 грн. - на поточний ремонт приміщення районної ради, 158 062 грн - на потреби інших районних програм.


Окремо, депутати райради схвалили проект "Локальна геліосистема - як складова енергетичної незалежності громад", який райрада подала на обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавщини. Проект передбачає встановлення на даху приміщення Яреськівської школі імені Ф.П. Борідька сонячної електростанції потужністю 30 кВт. 

Насамкінець, депутати затвердили депутатський запит щодо встановлення дорожніх знаків на ділянці автодороги О1725363, яка проходить в межах території селища Шишаки вулицями Кирила Осьмака і Вершина, та Звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо необхідності прийняття Закону України "Про місцевий референдум".

Іншими рішеннями районна рада затвердила ряд спільних розпоряджень голови  РДА і голови райради та внесла зміни до кількох районних програм.

Документи ХХХ сесії Шишацької районної ради

Підписуйтесь на канал "Шишаччини" в Telegram

Немає коментарів:

Дописати коментар