четвер, 18 жовтня 2018 р.

ЦЕНТР ДОЗВІЛЛЯ У ГОГОЛЕВОМУ ГОТОВИЙ НА 80 ВІДСОТКІВ

Сьогодні депутати Полтавської обласної ради, начальники профільних управлінь і представники місцевої влади Шишаччини перевірили хід виконання робіт з реконструкції будинку культури у Гоголевому.

На батьківщині письменника Миколи Гоголя, у селі Гоголеве вже на 80% виконали реконструкцію будинку культуриНезабаром тут буде сучасний центр дозвілля. Об’єкт планують здати в експлуатацію до Дня народження Миколи Гоголя - 1 квітня 2019 року.



Триває і облаштування території. За три тижні основні роботи у заповіднику планують закінчити. Зараз тут роблять стежки з бруківки, потім встановлять понад 60 ліхтарів.


На території заповідника знаходиться озеро. Його береги укріплюють пластиковими шпунтами. Це необхідно, щоб у подальшому їх не змивало. Роботи планують закінчити у цьому році.

У наступному році займуться технічним забезпеченням: меблі, гардини, освітлення, звуко-технічне обладнання. До кінця цього року закінчать усі роботи і підключать будівлю до мережі опалення. 

У будинку культури вже закінчуються ремонті роботи. На першому поверсі планують облаштувати зал урочистостей. Тут проводитимуть шлюбні церемонії. На другому поверсі обладнають галерею картин та фотографій. 


Заповідник стане місцем не тільки для проведення екскурсій, а й для наукової роботи літературознавців, філологів та істориків.

Це місце має стати культурним, туристичним, науковим осередком Полтавщини. Уже зараз розробляються туристичні маршрути. 



На території національного музею-заповідника Гоголя планують облаштувати і готель. Адже у музеї проводять нічні екскурсії з театралізованим супроводом. Уже зараз цей заповідник стає фінансово спроможним. Тому після реконструкції та благоустрою, працівники музею чекають збільшення туристів не тільки з Полтавської, а й сусідніх областей та зарубіжжя.

Також відомо, що на обласній сесії депутати планують додатково виділити 7,5 млн грн на берегоукріплення. 

Нагадаємо, що завдяки розслідуванню видання "Шишачччина" злочинне підприємство ТОВ "Данко" усунули від виконання робіт з берегоукріплення. Новим підрядником обрали ТОВ "СУСТР-19".

Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар