пʼятницю, 17 грудня 2021 р.

МЕШКАНЦІ ПОЛТАВЩИНИ ЗАПРОШУЮТЬСЯ НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ В ПІДРОЗДІЛИ ТЕРОБОРОНИ

На військову службу за контрактом у підрозділах територіальної оборони Полтавщини запрошують мешканців області.


Як повідомляє Полтавська ОДА, основними вимогами під час відбору та прийняття на військову службу за контрактом є вік - до 60 років, стан здоров’я, придатність за медичними показниками, фізична підготовленість та професійно-психологічний відбір.

Щоб стати військовослужбовцем за контрактом потрібно прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем обліку (місцем проживання) для співбесіди та підбору посади. 

Далі зібрати - необхідний пакет документів. Потрібно успішно пройти військово-лікарську комісію щодо придатності до проходження служби та професійно-психологічний відбір. 

Після всіх встановлених процедур отримати припис для вибуття до визначеної військової частини.

Після укладення військовослужбовцями першого контракту, їм виплачується бонус - одноразова грошова допомога. 2021 року особам рядового складу виплачують 18 160 грн, особам сержантського і старшинського складу - 20 430 грн, офіцерам - 22 700 грн.

Додатково до гідного грошового забезпечення та можливості проходження служби за місцем проживання військовослужбовці підрозділів територіальної оборони мають отримати усі переваги військової служби за контрактом:

- Військовослужбовець забезпечується усім необхідним речовим майном.

- Якщо військовослужбовець не має власного житла, він може стати на квартирний облік з можливістю подальшого отримання службового і постійного житла. Або отримувати грошову компенсацію за піднайом житла для всіх категорій військовослужбовців. В обласному центрі сума складає 2 850 грн на місяць, в інших населених пунктах - 1 900 грн на місяць. За наявності трьох або більше членів сім’ї розмір компенсації збільшується в 1,5 рази.

- Для військових встановлено гарантовану щорічну основну відпустку - 30 днів; якщо є від 10 до 15 років вислуги - 35 календарних днів; від 15 до 20 років - 40 календарних днів; понад 20 календарних років - 45 календарних днів. Крім того, що відпустка надається зі збереженням грошового забезпечення, військовослужбовцю надається грошова допомога на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення. Також надають відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення тривалістю не більше 10 календарних днів.

- Військові мають право на отримання вищої освіти, зокрема на здобуття післядипломної освіти у військових навчальних закладах, відповідних підрозділах підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації. 

Крім того, на державну цільову підтримку у здобутті вищої освіти можуть розраховувати захисники, які є учасниками бойових дій. Її надають у вигляді повної оплати навчання коштами загального фонду державного або місцевого бюджету - у разі зарахування на місця державного (регіонального) замовлення. Також, пільгами для вступу до вишів користуються діти учасників бойових дій.

Немає коментарів:

Дописати коментар