понеділок, 20 грудня 2021 р.

ЗАСТУПНИЦЯ ГОЛОВИ ПОЛТАВСЬКОЇ ОДА КАТЕРИНА РИЖИЧЕНКО ВІДВІДАЛА ШИШАЧЧИНУ

Заступниця голови Полтавської ОДА Катерина Рижиченко відвідала Шишацьку громаду, де ознайомилася з роботою соціальних служб.


Катерина Рижиченко сьогодні віпобувала у Шишацькій громаді. Як сама відмітила, "поїздка видалася дуже насиченою".

"Для нас соціальна сфера й усе, що її стосується, є пріоритетним", – почути такі слова від голови Шишацької ТГ Олександа Тутки для мене було дуже важливо, - ділиться враженнями Катерина Рижиченко. - І не просто почути, а й побачити, як, успішно об’єднавшись, громаді вдається реалізовувати низку соціальних проєктів, залучаючи грантові кошти, інвестиції соціально-відповідального бізнесу".

Заступниця голови ОДА відвідала та привітала із новорічними святами дві прийомні сім‘ї громади.



Далі, завітала до Центру соціальної активності – моделі нової інтегрованої системи обслуговування громадян, де можна отримати соціально-побутові послуги на високому рівні. Також тут діє кризова кімната цілодобового перебування для постраждалих від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.


Також, побувала у Реабілітаційному центрі для дітей з інвалідністю. Послуги з реабілітації та інтеграції у суспільство цього року тут отримують 37 дітей із інвалідністю. Частина сучасного обладнання придбана за кошти Мінрегіону, інша – за рахунок "Бюджету участі". Нещодавно центр отримав і перемогу в конкурсі екологічних громадських ініціатив Полтавської області.

У межах візиту учасники зустрічі обговорили важливість підтримки на місцях сімейних форм виховання, дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, створення будинків дитячого типу. 

"У вас є чому повчитися!" - підсумувала відвідини Шишаччини Катерина Рижиченко.


Немає коментарів:

Дописати коментар