середу, 22 грудня 2021 р.

ПРАВИЛА ПРОВЕДЕННЯ ДИТЯЧИХ НОВОРІЧНИХ СВЯТ

Грудень – насичений святковими заходами у школах та дитячих садочках. Щоб уникнути інфікування дітей, працівників освіти та батьків COVID-19, у закладах освіти необхідно забезпечити дотримання протиепідемічних заходів  під час проведення святкових заходів до Новорічних та Різдвяних свят.


Щоб ризики інфікування COVID-19 були мінімізовані, варто дотримуватися наступних протиепідемічних заходів.

📌 Окреме свято для кожного класу чи групи

Зокрема, під час святкування у школі на заході можуть бути присутні лише учні одного класу. Участь школярів з інших класів у святі забороняється.

У випадку із дитячими садочками це правило діє аналогічно – свято проводиться лише для дітей однієї навчальної групи.

Ці обмеження діють відповідно до пп. 15  п. 3  Постанови  КМУ №1236 від 09.12.2020 року "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

📌 Присутність глядачів не дозволяється

Традиційно на урочисті заходи новорічних свят у школах чи садочках до дітей приходять батьки та інші рідні, проте в умовах пандемії це може створити додаткові ризики для здоров’я усіх учасників.

Не варто забувати, що свято призначене саме для дітей, а їх здоров’я – є пріоритетом. 

Особливу увагу варто приділяти психологічному здоров’ю дітей. Адже відсутність рідних чи близьких на святі може викликати у дітей, особливо дошкільного віку, стрес. Тому, якщо дитина не хоче брати участь у святі без батьків, не варто її змушувати. Потурбуйтесь про те, щоб малеча почувала себе у безпеці, а свято не стало стресовою ситуацією.

📌 Участь у святі можуть брати тільки працівники закладу освіти

Запрошувати аніматорів, акторів та інших людей, які б розважали дітей та брали участь у святі не дозволяється. Організовувати, проводити захід та брати участь можуть лише співробітники закладу освіти.

Вказані обмеження діють відповідно до п.11 Протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусноїх хвороби (COVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 25.08.2021 №8.

Після кожного заходу слід проводити інтенсивне провітрювання та вологе прибирання приміщень із застосуванням миючих та дезінфікуючих засобів.

Крім того, керівникам та медичним працівникам навчальних закладів рекомендуємо довести до відома членів батьківських комітетів, які займаються організацією новорічних свят, про недопустимість вживання страв домашнього виготовлення та заборонених у дитячому харчуванні продуктів.

Якщо ж у дитини будь-які симптоми гострого респіраторного  захворювання, краще залишити її вдома з турботою про здоров’я та подальшим зверненням за медичною допомогою.


Турбуйтесь про здоров’я дітей – дотримуйтесь всіх протиепідемічних правил та заходів!

Немає коментарів:

Дописати коментар